VEŠTAKU ZA DNK UGROŽENA BEZBEDNOST? Nastavljeno suđenje za ubistvo Blaža Đurovića, Keckarević govorio o dokazima

J. D. Lj.

17. 06. 2021. u 14:27

VEŠTAK za DNK tragove Dušan Keckarević, rekao je danas na suđenju dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) marta 2018. na Dušanovcu, Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, da je dobio pretnje i da se brine za svoju bezbednost.

ВЕШТАКУ ЗА ДНК УГРОЖЕНА БЕЗБЕДНОСТ? Настављено суђење за убиство Блажа Ђуровића, Кецкаревић говорио о доказима

Foto: P. Mitić/MUP

Sud je u vezi sa tim odmah uputio dopis Jedinici za zaštitu MUP-a kako bi uradila procenu bezbednosti.

Keckarević se žalio da je imao problem prilikom uzimanja DNK od optuženog Veskovića, koji tvrdi da su njegovi DNK tragovi u ovom postupku podmetnuti od strane policije.

Rekao je da ostaje pri svom nalazi i mišljenju iz 2018, ali da ne može da se izjasni koliko su stari DNK tragovi.

Na današnjem suđenju prezentovani su dokazi sa lica mesta, puška, čaure, registarske tablice, a odbana je veštaku predočila fotografije sa lica mesta i tvrdi da su na pušci postojale kapljice tečnosti.

Suđenje je prekinuto zbog kolapsa Veskovićevog advokata Zore Dobričanin Nikodinović i odloženo za 23. jun.

I Vesković se takođe na prošlom suđenju u utorak žalio sudu da mu je porodica ugrožena zbog lažnih vesti koje pojedini mediji plasiraju o njemu, podsećajući da je pre dve godine u Nemačkoj pokušana likvidacija njegovog rođenog brata, koji je tada teško ranjen.

Vesković i Ivanov terete se kao saizvršioci u ubistvu Đurovića, obojica se nalaze u pritvoru više od tri godine i negiraju ubistvo.

Ovo suđenje se odvija u sprecijalnoj sudnici u Okružnom zatvoru iz bezbednosnih razloga.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRESUDA TVITERAŠU VASABIJU U SREDU: Tužilaštvo traži najmanje tri godine zatvora