ŽRTVU POKUŠAO DA NAPASTVUJE U NJENOM STANU: Dejan Todorović prvostepenom presudom osuđen na pet godina za pokušaj silovanja

Lj. P.

10. 06. 2021. u 10:49

U VIŠEM sudu u Novom Sadu, predsednik veća sudija Ivana Josifović je 8. juna objavila prvostepenu presudu prema okrivljenom Dejanu Todoroviću za krivično delo silovanje u pokušaju, i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

ЖРТВУ ПОКУШАО ДА НАПАСТВУЈЕ У ЊЕНОМ СТАНУ: Дејан Тодоровић првостепеном пресудом осуђен на пет година за покушај силовања

Arhiva BŽNovosti

Sud je, kako se navodi u saopštenju, obavezao okrivljenog i da plati troškove krivičnog postupka i to sudski paušal u iznosu od 20.000 dinara kao i troškove zastupanja oštećene od strane punomoćnika koji će biti odmereni u pismenom otpravku presude.

Okrivljenom je ukinut pritvor koji mu je bio određen od 18. aprila 2020. godine i određena mu je zabrana prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenom, lično ili putem trećih lica, upotrebom sredstava komunikacije i preko društvenih mreža, koja može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode.

- Krivično delo za koje je okrivljeni oglašen krivim odigralo se 15. aprila 2020. godine u večernjim časovima u stanu u kojem je živela oštećena, u stanju kada je bio sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima – navodi se dalje u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu. - Dejan Todorović je pokušao da prinudi oštećenu na obljubu upotrebom sile, u kom događaju je oštećena zadobila telesne povrede u vidu hematoma po telu.

Za navedneo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od pet do 15 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)