SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Početak zakazan za 6. i 7. jul u Prištini

Tanjug

04. 06. 2021. u 18:56

U OSNOVNOM sudu u Prištini za 6. i 7. jul zakazan je početak suđenja za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, po optužnici specijalnog tužilaštva.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Почетак заказан за 6. и 7. јул у Приштини

Foto: D. Z.

-Apelacioni sud u Prištini odbacio je nedavno kao neosnovane zahteve branilaca za odbacivanje optužnice i protivljenje dokaza za okrivljene N. S., M. R., S. A., D. M. i R. B. u slučaju ubistva Ivanovića, izjavila je advokatica Jovana Filipović, branilac jedne od optuženih osoba.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćeno posedovanje, kontrolu ili posedovanje oružja.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI "Sloboda, demokratija, pravda", koju je osnovao i vodio do kraja.

Od ubistva i nakon istrage, sudski proceš nije odmakao od čitanja i potvrdivanja optužnice, ponovljenih u nekoliko navrata, sve do odluke Apelacionog suda.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)