TRAŽE STROŽU KAZNU: Tužilaštvo uložilo žalbu na presudu Darku Šariću

N. B.

31. 05. 2021. u 20:12

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal podnelo je Apelacionom sudu žalbu na prvostepenu presudu kojom je Darko Šarić pred Specijalnim sudom osuđen na devet godina zatvora zbog pranja para za koje se tvrdi da su stečene prodajom narkotika.

ТРАЖЕ СТРОЖУ КАЗНУ: Тужилаштво уложило жалбу на пресуду Дарку Шарићу

Foto: Igor Marinković

Sumnja se da je taj novac ulagan u kupovinu preduzeća i poljoprivrednog zemljišta po Srbiji. Žalba se odnosi i na ostale okrivljene, koji su osuđeni na kazne od dve do sedam godina zatvora.

Tužilaštvo traži preinačenje presude i primenu strožeg zakona, a ne onog koji je važio do 11. septembra 2009. godine, a koji je Specijalni sud primenio u ovom slučaju.

Smatraju da treba da se primene odredbe Krivičnog zakonika, koji predviđa strože kazne za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZORAN MARJANOVIĆ STIGAO U VIŠI SUD U BEOGRADU: Došao u pratnji svojih branilaca, svedoče članovi njegove porodice