FOTOGRAFIJE I SNIMCI POŽARA U NOVOM SADU: Vatra buknula na prvom spratu, spasene 24 osobe (FOTO)

Lj.P.

08. 05. 2021. u 14:37

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ugasili su požar koji je izbio danas oko 11.12 časova u jednom stanu u Ulici Stevana Hristića u Novom Sadu i brzom akcijom spasili 24 osobe.

ФОТОГРАФИЈЕ И СНИМЦИ ПОЖАРА У НОВОМ САДУ: Ватра букнула на првом спрату, спасене 24 особе (ФОТО)

Foto: Lj.P.

U ovom požaru dve osobe su zadobile povrede, dok je zbog posledica dima zbrinuto više osoba.

Brzom akcijom spasavanja, uz pomoć automehaničkih lestava, vatrogasci-spasioci su spasili šest osoba, među kojima je troje dece, dok je kroz stepenište spaseno ukupno 18 osoba, među kojima je, takođe, troje dece.

U intervenciji je učestvovalo 16 vatrogasaca-spasilaca sa pet vatrogasnih vozila.

Služba hitne pomoći je, kako je za „Novosti“ rekao dr Zoran Krulj, portparol ove zdravstvene ustanobe, poziv primila u 11 sati i 21 minut, a na teren su izašle tri ergentne medicinske ekipe.

Na licu mesta, prema rečima dr Krulja, medicinske ekipe su posle zbrinjavanja na licu mesta muškarca starog 19 godina, ženu starosti 70 godina i ona je posle zbrinjavanja na licu mesta prevežena u institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, beba rođena 2020. godine se majkom posle zbrinjavanja prevežena u Dečju bolnicu radi dalje dijagnostike, devojčica stara devet godina je zbog opekotina zbrinuta takođe u Dečjoj bolnici, dok je žena starosti 68 godina takođe sa opekotinama prevežena na odeljenje hirurgiju u Klinički centar Vojvodine- Ženska osoba starosti 51 godinu je takođe zbrinuta na licu mesta i dobila je uput da se javi hirurgu u slučaju potrebe.

Na licu mesta su pregledane četiri žene starosti 52,43, 69 i 89 godina, kao i muškarac star 51 godinu.

Vatra je buknula na prvom spratu pomenute zgrade i u trenutku izbijanja požara u njemu, kako saznajemo nije bilo nikoga. Gust crn dim je ubrzo ispunio čitavu zgradu, pa su vatrogasci evakuisale stanare.

Jedna od stanarki, Tatjana Cvetković, uznemirenim glasom kaže da je prizor bio zastrašujući i da u prvom trenutku nije znala odakle je vatra krenula.

- Dok sam prilazila ulazu, videla sam gist dom, i na trećem spratu mladića koji je u ruci držao svog psa – prepričava nam užasne prizore Tatjana. - Govorio je da ne može da izdrži više od gustog dima. Kroz prozor mi je bacio psa psa, kog sam uhvatila. Moj muž i dete su bili gore u stanu i njih su izveli vatrogasci, stavuili su im maske. Strašno je bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest