ČOVEK KOGA JE POVREDIO BAGER SKINUT SA RESPIRATORA: Ostaje na lečenju u bolnici u Kikindi

R. Š.

24. 01. 2024. u 11:47

LEKARI kikindske Opšte bolnice uspeli su da spasu Savu S. (48) iz Kikinde, kojeg je sinoć u tom gradu teško povredio bager. On je sinoć primljen u bolnicu bez svesti, sa težim povredama grudnog koša, zbog čega je bio priključen na mehaničku ventilaciju.

ЧОВЕК КОГА ЈЕ ПОВРЕДИО БАГЕР СКИНУТ СА РЕСПИРАТОРА: Остаје на лечењу у болници у Кикинди

Foto: R. Šegrt

Kako smo danas saznali, jutros je skinut sa respiratora, sada diše spontano i u bolnici se nadaju da neće biti potrebe da ga upućuju u veće zdravstvene centre.

- Pacijenta je sinoć dovezla Hitna služba i nakon prvog pregleda smešten je u Jedinicu intenzivne nege. Zadobio je povrede grudnog koša i zbog težine povreda bio je stavljen na mehaničku ventilaciju. Stanje mu je tokom noći bilo stabilno, pa je pacijent jutros skinut sa respiratora i sada spontano diše. Njegovo stanje sada je stabilno, prati se i dalje i pacijent je pod stalnim nadzorom lekara - rečeno je „Novostima“ u Opštoj bolnici u Kikindi.

Kako smo sinoć izvestili, Sava S. je sinoć teško povređen ispred svoje kuće, u Ulici Ive Lole Ribara, kada ga je prikleštio bager, tačnije nosač korpe. Nesreća se dogodila u trenutku dok je popravljao mašinu. Popravka je trajala nekoliko dana i kada je već bila pri kraju, vlasnik mašine doživeo je nezgodu koja ga je umalo koštala života. U kikindskoj policiji su nam potvrdili da je čovek povređen ispred svoje kuće, u Ulici Ive Lole Ribara, ali pod, do kraja, nerazjašnjenim okolnostima. Savu S., koji je vlasnik građevinske firme, prignječenog ispod nosača korpe primetio je komšija, a onda ga je pet muškaraca, među kojima je bio i njegov otac, izvlačilo ispod mašine dok nije stigla Hitna služba, koja je brzo izašla na teren i povređenog čoveka, koji je bio bez svesti, prevezla u bolnicu gde mu je spasen život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu