REKAO JE DA NJEGOVE KOSTI NEĆE NIKADA NAĆI: Tragičan kraj potrage, mesec dana od nestanka Radovana pronašli u rudniku

Novosti online

03. 10. 2023. u 15:56

RADOVANU Selakoviću izgubio se svaki trag 31. avgusta, a nakon mesec dana potrage njegovo telo pronašli su rudari iz Resavice u nekadašnjem rudniku magnezita.

РЕКАО ЈЕ ДА ЊЕГОВЕ КОСТИ НЕЋЕ НИКАДА НАЋИ: Трагичан крај потраге, месец дана од нестанка Радована пронашли у руднику

Foto: Lj. P./Privatna arhiva

Radovan je živeo sam u rodnom selu Seništa u opštini Nova Varoš. Dan pre nego što je nestao bio je na veselju kod rođaka u Užicu, nakon toga sa komšijom se vratio kući i tad mu se izgubio svaki trag. Njegova sestra Cana, koja živi u Valjevu, zvala ga je na telefon, ali joj se nije javljao. Pozvala je komšije iz sela da ga obiđu, ali su i oni primetili da ga nema i da je kuća prazna. Zatim je pozvala policiju.

- Kada sam došla u kuću primetila sam da nema košulje u kojoj je bio na veselju, pa sam zaključila da je u njoj nestao. Policija je krenula u potragu, uključile su se i druge službe, kao i novovaroško lovačko udruženje, koji su posedovali specijalni dron, koji registruje ljude i tela, pregledali smo čitavu okolinu i selo, ali nismo uspeli da ga nađemo - priča Cana, Radovanova sestra.

Od prvog dana potrage ona je tvrdila da se Radovan nalazi u rudniku, jer, kako kaže, tu je nekada radio, a u poslednje vreme je nagoveštavao da njegove kosti neće niko pronaći.

- Tačno mesec dana od njegovog nestanka, na čiju inicijativu ne znam, došli su rudari iz Resavice, čuli moj vapaj, ušli u rudnik i na nekih 150 metara od ulaza pronašli telo mog brata. U rudniku nema kiseonika, a veliko je prisustvo metana, pa pretpostavljam da ga je to i ugušilo - objašnjava Cana i izriče posebnu zahvalnost hrabrim rudarima, ali i svima koji su joj pomogli u potrazi. - U rudniku nema uslova za opstanak, pa u njega ne ulaze ni životinje. I rudari su ušli sa bocama kiseonika.

Foto: Lj. P./Privatna arhiva

Radovan je bio u košulji, baš onoj kao što Cana reče, u trenerci i opancima. Rudnik je od njegove kuće udaljen oko 10 kilometara, u mestu zvanom Gola brda, ceo put je morao da prepešači, pa ga čudi to da ga ta zamisao nije nimalo popustila nakon tolikog puta. Tokom pretraživanja rudnika prisustvovala je policija i inspektori, ali i njegova rodbina i meštani Seništa. Prvi dan nakon pronalaska Radovan je sahranjen u seoskom groblju.

Canine reči kidaju dušu, život je zaista nije mazio. Pre par godina sahranila je drugog brata, majka joj je preminula u novembru prošle godine, ni godišnjicu joj još nije prekadila, a snašla ju je nova bol, još veća...

(Telegraf)

BONUS VIDEO - NAPETO U STEJT DEPARTMENTU: Srpska novinarka postavila Mileru nezgodno pitanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić