STRADALO PET VOZAČA TRAKTORA OD POČETKA GODINE: Apel MUP - Pridržavajte se propisa

Novosti online

01. 08. 2023. u 16:49

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova uputilo je apel vozačima traktora i drugih radnih mašina da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa.

СТРАДАЛО ПЕТ ВОЗАЧА ТРАКТОРА ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ: Апел МУП - Придржавајте се прописа

Foto:S.Babović

Jer, od početka godine u saobraćajnim nezgodama stradalo je pet vozača traktora i jedan putnik u traktorskoj prikolici, dok je na šumskim putevima i njivama poginulo devet osoba.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali vozači traktora, dogodio se u vreme poljoprivrednih radova, pa zbog toga apeluju na vozače traktora i drugih radnih mašina da se dosledno pridržavaju saobraćajnih propisa i time sačuvaju svoj život.

- Pozivamo vozače ovih vozila da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno. Takođe, apelujemo da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću - navodi se u saopštenju MUP-a.

MUP podseća da je traktorom zabranjeno vući više od dva priključna vozila, tako da u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri", navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje i na ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina.

BONUS VIDEO - JEZIV SNIMAK LIKVIDACIJE: Kamere zabeležile trenutak kada je Jorović ubijen u Altini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)