U GRČKOJ RASPISANA POTRAGA ZA KIKIKINĐANINOM: Radovana traže dve policije, Interpol i građani

R. Š.

01. 06. 2023. u 18:10

VEĆ dva dana u Grčkoj traje intezivna potraga za Radovanom Juračićem (44) iz Kikinde koji se iz te zemlje poslednji put porodici javio u ponedaljak uveče. U potragu su uključeni i srpska policija i Interpol. Međutim, njegova porodica, supruga Dragana (32), majka, brat i sestra, od ponedeljka uveče više nemaju nikakvih informacija o njegovom kretanju.

У ГРЧКОЈ РАСПИСАНА ПОТРАГА ЗА КИКИКИНЂАНИНОМ: Радована траже две полиције, Интерпол и грађани

Foto: Fejsbuk

Radovan je u ponedeljak uveče, kada je iz Atine brodom krenuo na Kos, telefonom pričao sa suprugom Draganom i obećao da će se javiti ujutro, kada stigne na odredište. Međutim, nije se javio ni ujutro niti je posle toga odgovarao na njene telefonske pozive.

- Obećao je da će se javiti ujutro, oko šest sati, kada stigne na Kos, ali se nije javio. Onda sam ja zvala njega, a zvala ga je i sestra, ali se nije javljao. U ponedeljak smo pričali oko 20 sati i od tada više ništa ne znao o njemu – navodi Radovanova supruga Dragana.

Kako smo već izveštavali, Kikinđanin je iz rodnog grada otišao u Grčku s namerom da na ostrvu Kos, gde mu već dugo živi kum i gde je i ranije odlazio i radio sezonske poslove, i sada nađe neki posao. Radovan je i ranije odlazio u inostranstvo i uvek se javljao i bio u kontaktsu s porodicom.

Foto: Fejsbuk

Radovan Juračić nestao u Grčkoj

- Nije uobičajneo da se on javi. Uvek se uredno javljao, pa smo se zato u utorak ujutro zabrinuli što nam se nije javio. Još veća briga je što se nije javljao celog dana, pa, nažalost, sve do danas – očajna je Dragana Juračić.

Ona je najpre na društevnim mrežama objavila da sumnja na nestanak muža, a nakon tog apela za pomoć, odmah se obratila i nadležnim službama. Sa nestankom Radovana Juračića upoznati su naš MUP, ambasada Srbije u Grkčoj i policijske stanice na ostrvima Kos i Rodos, jer je na ovom poslednjem, navodno, bio lociran njegov mobilni telefon. Dragana kaže da su je kontaktirali iz naše ambasade u Grčkoj, ali još niko nema novih informacija o njenom mužu. I veliki broj građana Srbije uključen je u potragu za Radovanom Juračićem, najviše preko Fejsbuk grupa "Grčka info", "Grčka Uživo" i "Live from Greece".

- U potrazi učestvuju srpska, grčka policija i Interpol. Centar istrage je na ostrvu Kos. Oglašen je nestanak preko Missing Alert-a sa ostrva Kos. Potražnja je oglašena po mnogim grupama na Rodosu. O ovom slučaju biće reči u emisji „Svetlo u tunelu“ koja se bavi nestalim osobama. Sve što je bilo moguće do sada je učinjeno - napisao Srbin iz Grčke R.B.

TEŠKO ČEKANjE

Radovan Juračić sa suprugom Draganom ima dvoje dece, ćerku od pet i sina od 11 godina. Osim njih, u Kikindi ga čekaju i majka, sestra, brat i brojni prijatelji. Svi muči neizvesnost čekanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina