OGLASILA SE HRVATSKA POLICIJA: Nema naznaka da je nestanak Mateja Periša bio posledica nasilja

Novosti online

18. 05. 2022. u 15:56

DELEGACIJA hrvatske policije na čelu s Antoniom Gerovcem, pomoćnikom načelnika policije i načelnikom uprave kriminalističke policije, otputovala je za Beograd.

ОГЛАСИЛА СЕ ХРВАТСКА ПОЛИЦИЈА: Нема назнака да је нестанак Матеја Периша био последица насиља

Foto: N. Skenderija/Tanjug/Ilustracija/MUP RH

Hrvatsku delegaciju primio je i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova.

- Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno. Stupili smo u kontakt s istražiteljima i intenzivirali kontakt s Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumećete me da sada ne mogu o detaljima - rekao je Gerovac.

- Sa svime što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje na to da je Matejev nestanak bilo kako povezan s posledicama neke nasilne radnje - rekao je.

Dodao je da je srpska policija napravila izuzetan posao oko praćenja Matejevog kretanja od trenutka izlaska iz kluba do trenutka kada se smatra da je ušao u vodu.

Osoba obučena poput Mateja Periša došla do vode

- Pregledani su i snimci nakon toga, kako bi se utvrdilo je li možda negde izašao iz vode i slično. Mi možemo reći da je osoba obučena poput Mateja došla do vode, ali ne postoji niko ko može to sigurno da tvrdi - rekao je Gerovac.

- Ono što do sada znamo jest da Matej i njegovi prijatelji ni u klubu ni ispred njega nisu učestvovali ni u kakvom sukobu ili incidentu - rekao je Gerovac.

- Za sada ostaje nepoznanica šta se dogodilo i zašto je Matej trčao ulicama Beograda. Snimak iz reke je autentičan, a to pliva li neko ili ne, ne može se utvrditi. Snimak je i dalje u obradi, a možda se radi i o nekom predmetu. O tome ne bih pričao dok sve ne bude poznato - napominje Gerovac i objašnjava da su iz srpske policije kontaktirali i sa proizvođačem mobilnog telefona kako bi se možda iskoristile i neke druge tehničke stvari.

- Preduzeli su apsolutno sve što su mogli - rekao je Gerovac 12. januara. Hrvatska policija obavila je i razgovor s društvom iz Zadra koje je bilo u Gotiku te večeri kada je bio i Matej Periš sa svojim društvom, a u više je navrata razgovarala i s njegovim prijateljima i obavila niz drugih radnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)