VOZILI SA VIŠE OD DVA PROMILA ALKOHOLA: Policija u Južnobačkom okrugu za dan otkrila i sankcionisala 290 saobraćajnih prekršaja

Lj. P.

28. 01. 2022. u 13:47

POLICIJSKA uprava u Novom Sadu je, 27. januara, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 290 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

ВОЗИЛИ СА ВИШЕ ОД ДВА ПРОМИЛА АЛКОХОЛА: Полиција у Јужнобачком округу за дан открила и санкционисала 290 саобраћајних прекршаја

Foto: MUP

Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 16 vozača i šest vozila, a zadržana su tri vozača, dvojica zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a jedan zbog ponavljanja prekršaja.

Dvojica vozača koja su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola, terete se i za prekršaj nasilničke vožnje, jer su, u Novom Sadu i Bačkoj Palanci vozili sa više od dva promila alkohola u organizmu.

Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se osam saobraćajnih nesreća, u kojima je pet osoba lakše povređeno. U tom intervalu, na području Grada Novog Sada, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća, u kojima su četiri osobe zadobile lake telesne povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir