KOBNE NOĆI NIJE BILA VEZANA: Poledica uzrok nesreće kod Niša, preminula žena za sobom ostavila dve ćerke, pre 15 godina izgubila muža

Novosti online

17. 01. 2022. u 16:22

ŽENA (50) iz Žitorađe udarila je u ogradu mosta a zatim i banderu, koja je od siline udarca iščupana iz ležišta. Sa njom je u kolima bio njen partner koji je preživeo i nalazi se u bolnici

КОБНЕ НОЋИ НИЈЕ БИЛА ВЕЗАНА: Поледица узрок несреће код Ниша, преминула жена за собом оставила две ћерке, пре 15 година изгубила мужа

J.Ćosin

Uzrok nesreće u kojoj je poginula Suzana S. (50) iz sela Pejkovac kod Žitorađe a teško povređen njen vanbračni suprug Saša M. (49) iz Krušca kod Niša, najverovatnije je poledica. Ona je u noći između subote i nedelje, upravljajući vozilom "sitroen" iz pravca Niša ka Mramoru, prešla sa desne na levu stranu kolovoza, udarila u ogradu mosta a zatim i banderu koja je od siline udarca iščupana iz ležišta.

Sašina rođaka Danijela Milošević, za pokojnu Suzanu ima samo lepe reči, navodi Telegraf.rs.

- Sa Sašom je imala vrlo lepu vezu, te večeri je sedela sa njegovim roditeljima, a on je bio na proslavi u jednom restoranu u Novom Selu. Kada se veselje završilo, pozvao je da dođe po njega. Krenuli su ka Krušcu, ali su nadomak Mramora doživeli nesreću. Suzana, nažalost nije bila vezana, što je zaista čudno, jer se uvek stavljala pojas. Na mestu vozača se nije aktivirao ni vazdušni jastuk, ne znam zbog čega, moguće jer nije imala zaštitni pojas, što je za nju bilo kobno. Sašu je spasao vazdušni jastuk, povređen je, ali je bar ostao živ - priča Danijela.

Suzanina porodica zavijena je u crno nakon što su primili vest o njenoj smrti. NJen otac Zoran, Majka Miroslava i sestra Sonja okupili su se oko praznog odra na koji su postavili Suzaninu omiljenu plavu haljinu, u očekivanju njenih posmrtnih ostataka.

Majka imala loš predosećaj

Suzanina majka Miroslava kaže da je tog dana imala loš predosećaj te da je insistirala da se čuje sa ćerkom.

J.Ćosin

- Oko osam sati uveče kazala sam mužu da mi pozove Suzanu, nekako sam se loše osećala, e pusta majka.... Javila se i pitala me je: "Šta je bilo mama, jel ima nešto loše?". Kazala joj da je kod nas sve dobro, ali da se bojim da sa njom nešto nije u redu. Ona se smejala, bila je lepo raspoložena, rekla mi je da nemam razloga za brigu. Oko četiri sata ujutro, probudio me je lavež psa, a zatim je neko zalupao na vrata. Izašla sam i videla dva policajca, upitali su me da li sam ja Miroslava i da li tu živi Zoran. Znala sam odmah da je neko zlo, ali meni više ništa nisu hteli da kažu, tražili su moga muža - kukajući priča očajna žena.

Ostavila dve ćerke za sobom

Suzanin otac objašnjava da su mu policijski službenici pokazali izveštaj o nesreći te da su mu kazali: "Nažalost, Suzana je nastradala".

- Rekli su mi da se dogodila saobraćajna nesreća i da je Suzana poginula, a da je čovek koji je sa njom bio u kolima, u bolnici. Sašu sam pozvao telefonom, jedva je smogao snage da mi kaže da je povređen i da je u Urgentnom centru. Od mene je i saznao da je Suzana mrtva, rasplakao se nakon mojih reči. Suzanina smrt je užasan gubitak za našu porodicu, posebno za njene dve kćeri. Pre petnaestak godina stradao im je i otac, bio je pružni radnik, udario ga je voz. Suzanu su zaposlili u Železnicama Srbije, odlično se snašla, dobila je stan a nedavno se preudala za Sašu, živeli su zajedno, mada se nisu venčali. Unuke su sad ostale bez oba roditelja, otac im je poginuo jako mlad a sad su ostali bez majke koja je imala samo pedeset godina. Bila je prelepa žena, dobra ćerka, brižna majka...- opisuje pokojnicu Zoran.

Imala velike planove

NJena sestra Sonja kaže da je sa Suzanom bila jako bliska te da su imale velike planove.

- Stalno smo bile zajedno, ona je često dolazila ovde iako je imala stan u Nišu a i ja sam odlazila kod nje. Redovno smo se čule, tako je bilo tog dana pred nesreću, pozvala me je da je posetim u Nišu. Želele smo da zajedno sredimo roditeljsku kuću, pravile smo planove šta ćemo sve uraditi, ali nam se nije dalo - sa tugom govori Sonja.

Kaže da ne zna šta je dovelo do nesreće tim pre što je, kako ističe, Suzana bila oprezan vozač.

J.Ćosin

- Nikada nije vozila brzo, verujem da je naišla na poledicu na kolovozu. Bila je i dijabetičar, žalila se često na glavobolju, moguće i da joj je pozlilo. Čekamo nalaz obdukcije, roditelji su juče bili u kapeli ali im je rečeno da je njeno telo u Zavodu za sudsku medicinu - objašnjava Sonja.

Suzanin vanbračni suprug Saša M. je i dalje na lečenju u niškom Univerzitetskom kliničkom centru. Kako je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, zadobio je prelom rebara, lopatice i glave ali je u stabilnom stanju. 

(Telegraf)

BONUS VIDEO: 

PRVI SNIMCI SA MESTA TRAGEDIJE: Nesreća kod Hipodroma u kojoj je poginuo dečak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U RASKOŠNOM ZELENILU ILI NA BELOM PESKU: Ako izaberete hotel Lujo, ne morate da birate, tu su i plaža sa belim peskom i prelepa šuma