DEČAK SE UTOPIO PAR DANA UOČI MATURE: Tuga u Arilju, umesto slavlja porodica zavijena u crno

N.J.

22. 06. 2021. u 11:54

PETNAESTOGODODIŠNJI N.N. iz sela Virovo, utopio se u ponedeljak na kupalištu Uski vir, nekoliko kilometara od centra Arilja. Nesreća se dogodila dok je na neuređenoj obali Rzava bilo još kupača, nemoćnih da mališanu pomognu, a užasna tragedija potresla je žitelje varoši Svetog Ahilija.

ДЕЧАК СЕ УТОПИО ПАР ДАНА УОЧИ МАТУРЕ: Туга у Ариљу, уместо славља породица завијена у црно

Foto: V.Ilić

- Nesrećni dečak, maturant, na Rzav je došao u društvu drugova, u ponedeljak popodne, po najvećoj vrućini. Tokom kupanja, oko 16.30 časova dečak je samo nestao pod vodom, ne mestu gde je vir dubok nekoliko metara. Dvojica njegovih drugova, zajedno sa još nekolicinom kupača pokušavali su, grozničavo, da ga pronađu pod vodom - prepričavaju Ariljci užasni događaj – Uspeli su dečaka da izvuku iz vode, hitna pomoć je ubrzo stigla, ali pokušaji reanimacije nažalost nisu dali rezultate, mališanu nije bilo pomoći…

Komšije unesrećene porodice kažu da je dečak upravo završio osmogodišnju školu, spremao se za maturu, ništa nije nagoveštavalo da će se neka nesreća dogoditi.

- Umesto mature i priprema za srednju školu, roditelji danas sahranjuju svoje dete. Nemoguće je razumeti i prihvatiti ovo što se dogodilo – očajne su komšije dečakove porodice.

Na obalama Rzava puno je neuređenih ili delimično uređenih kupališta, na kojima se skoro svake godine dogodi tragedija. Najčešće, uzrok su ledena voda ove reke, ulazak u vodu bez prethodne pripreme i duboki brzi virovi Rzava.

Porodica zavijena u crno stradalog mališana će, poslednji put, ispratiti danas popodne.

 

TEŠKA TRAGEDIJA NA RZAVU IZNAD ARILJA

Utapanje 15-godiišnjeg dečaka nije jedini takav slučaj na Rzavu na toku kroz ariljski kraj.

- Retko koja godina prođe da neko ne strada. Radi se uglavnom o neuređenim kupalištima, plažama bez spasilaca, bez kontrole, na tim mestima su virovi duboki i po nekoliko metara, kakav je i Uski vir... Pamtim da se ne jednom od tih virova, pre par decenija utopio momak koji je važio za jednog od najboljih plivača u Arilju. Voda Rzava na tom delu je hladna, deca, odrasli, stignu po vrrućini, skoče onako zagrejani u vodu, dožive šok i, eto nesreće - kaže Ariljac koji dobro poznaje taj deo Rzava.

Čitavo Virovo, Arilje, oplakivali su juče, žalili stradalog dečaka. Komšije pričaju o detetu punom života, lepo vaspitanom dečaku koji se spremao za srednju školu, za život...

Pre tri godine, nedaleko od mesta na kome je u ponedeljak popodne stradao dečak N. N. utopio se petogodišnji B. K. iz naselja iznad reke i to pred očima svog pestogodišnjeg brata i jednog rođaka koji je bio sa dečacima kraj reke. Dečak se igrao na obali, u jednom trenuku krenuo je ka vodi, ne obazirući se na povike rođaka da stane. Koji sekund kasnije, dete se najverovatnije okliznulo, upalo u vodu, svi pokušaji rođaka da ga izvuku iz nabujale reke nisu uspeli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)