"ZABORAVILI" DA PRIJAVE SATOVE I ZLATO VREDNOSTI 375 HILJADA EVRA: Velika zaplena dragocenosti na Horgošu

J. L.

09. 05. 2024. u 13:29

CARINSKI službenici su juče na GP Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili da se u prtljagu jednog putnika nalazi neprijavljeno pravo malo bogatstvo - satovi i zlato vrednosti 375 hiljada evra.

ЗАБОРАВИЛИ ДА ПРИЈАВЕ САТОВЕ И ЗЛАТО ВРЕДНОСТИ 375 ХИЉАДА ЕВРА: Велика заплена драгоцености на Хоргошу

Foto: Uprava Carina

Neprijavljeni zlatni nakit i kolekcija luksuznih satova otkriveni su kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "mercedes benz C 63 AMG" stranih registarskih oznaka, kojim je tročlana porodica stranih državljana putovala iz Beča ka Beogradu.

Upitani da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili odrično, ali je detaljnim pregledom koji je usledio utvrđeno da se u porodičnom prtljagu nalazi pregršt dragocenosti koje je vozač, prema sopstvenoj izjavi, navodno zaboravio da prijavi zbog preopterećenosti poslovnim obavezama.

Foto: Uprava Carina

- Carinici su u prtljagu pronašli više od 200 dukata Franc Jozef vrednih preko 40 hiljada evra i čak 7 ručnih časovnika svetski poznatih marki vrednosti od tri hiljade pa do 150 hiljada evra - kažu u Upravi carina. - U prtljag je, pored satova, bio zapakovan i vredan zlatni nakit, odnosno setovi sa dijamantima i smaragdima, narukvice, ogrlice, minđuše, privesci, medalja i prstenje.

Sve otkrivene dragocenosti su privremeno zadržane do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)