POZAJMIO PARE, PA TRAŽIO 10 PUTA VIŠE: Trojica iza rešetaka zbog nanošenja teških povreda

J.D.Lj.

06. 04. 2024. u 09:00

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su V.V (33) za krivično delo teška telesna povreda i zbog ugrožavanje sigurnosti, kao i Đ.S(27) i M.M. (32) za nanošenjnje, odnosno pomaganje u izvršenju krivičnog dela teška telesna.

ПОЗАЈМИО ПАРЕ, ПА ТРАЖИО 10 ПУТА ВИШЕ: Тројица иза решетака због наношења тешких повреда

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

V.V. je drugu oštećenog S.V. pozajmio 2.500 evra, koji novac mu nije vraćen. Onda V.V. rekao oštećenom da je dug porastao na 25.000 evra, zadao mu udarac pesnicom u nos i zapretio da će mu ubiti ženu i decu ukoliko on i njegov drug u roku od 24 sata ne donesu novac.

Po pozivu V.V. oštećeni V.S. i njegov drug A.K. 2. Aprila odlaze do kafane u Novom Beogradu gde je došlo do verbalne rasprave. Tada je V.V. izvadio pištolj i ispod stola ga uperio u oštećenog i njegovog druga zahtevajući da mu daju sve pare koje imaju kod sebe, što su oni i učinili. Ali, kako to nije bilo dovoljno novca, V.V. je doneo odluku da će dug platiti tako što će mu oštećeni i njegov drug dati njihova kola koja su parkirana u Borči, kao i da će uzeti ključeve i saobraćajnu od kola sa kojima su oštećeni i njegov drug došli u kafanu.

V.V., Đ.S., M.M., oštećeni i njegov drug su krenuli ka Borči sa dvoje kola, pa je u kolima oštećeni okrivljenima uputio uvredu, na koju je Đ.S. odreagovao tako što je pesnicama udarao oštećenog u telo i potiljak, kao i nogom u rebro.

Kada su stigli u Borču, oštećeni je rekao okrivljenima da su mu kola parkirana u blizini benzinske pumpe, pa kada su izašli iz kola oštećeni je pobegao u policijsku stanicu koja se nalazila u blizini.

Oštećeni je imao vidne povrede koje su fotografisane od strane ovlašćenog službenog lica, a u Urgentnom centru su mu konstatovane telesne povrede nosa i rebara. 

Izvršena je i dokazna radnja prepoznavanja i oštećeni je sa sigurnošću prepoznao okrivljene, a pred javnim tužiocem su Đ.S. i M.M. delimično priznali izvršenje krivičnog dela, dok je V.V. negirao.

S obzirom da je u daljem toku postupka potrebno ispitati oštećenog i još tri svedoka, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo sudu predlog da se prema okrivljenima odredi pritvor, koji je rešenjem suda i određen.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić