ZAPLENILI 256 KILOGRAMA NARKOTIKA: Novosadska policija lane zabeležila bogat „ulov“ razne droge

Lj.P.

02. 02. 2024. u 13:49

OPERATIVCI novosadske policije zaplenili su više od 33 kilograma marihuane i uhapsili I. S. (28) sa područja Beograda i U. P. (28) iz Smederevske Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

ЗАПЛЕНИЛИ 256 КИЛОГРАМА НАРКОТИКА: Новосадска полиција лане забележила богат „улов“ разне дроге

FOTO:PUNS

Oni su uhapšeni u Smederevskoj Palanci, u trenutku kada je I. S. predao U. P. kesu sa četiri paketa skoro čenjtiri kilograma marihuane.

U. P. je pokušao da pobegne i opirući se hapšenju lakše povredio dva inspektora novosadske kriminalističke policije, pa se on tereti i za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Pretresom stana I. S. policija je pronašla kofer sa više od 29 kilogrma ove droge. Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Smederevu.

FOTO:PUNS

Ovo je samo jedna u nizu uspešnih akcija operativaca novosadske policije koji danonoćno rade na suzbijanju droga, a u 2023. godini zaplenjeno je 256 kilograma raznih narkotika, dok su godinu dana ranije narko tržištu oduzeli 142 kilograma.

Najviše je, kako navode u Policijskoj upravi Novi Sad, lane zaplenjeno marihuane, oko 243 kilograma, dok je ta brojka u 2022. godini bila skoro 130 kilograma. I kada je reč o kokainu, beleži se dobar rezultat, jer je prošle godine pronađeno i oduzeto više od četiri mkilograma, a godinu dana ranije 634 grama. Iako se misli da je prodaja heroina u „opadanju“, podaci o njegovoj zapleni govore suprotno, jer je u 2023. godini oduzeto više od 1,3 kilograma, a godinu dana ranije 567 grama ovog narkotika.

FOTO:PUNS

Tekst potpisa

Prošle godine je zaplenjeno bezmalo 1,6 kilograma MDMA, a u 2022. 641 gram. Lane je zaplenjeno nešto više od šest i po kilograma amfetamina, a godinu dana ranije skoro osam kilograma.

Dobrim prošlogodišnjim rezultatima, u novosadskoj policiji pripisuju i činjenici da je grupa za suzbijanje narkotika reorganizovana i angažovan je mlađi kadar, a operativci su svakodnevno na ulici i na  terenu.

- Razbijena je kriminalna grupa, koju su predvodili braća blizanci, i oni pripadaju ogranku bliskom organizovanim grupama u Srbiji, po ugledu na italijansku mafiju – ističu u novosadskoj policiji jednu od značajnijih akcija. - Ova grupa je u delu Novog Sada, nazvanom „šumica“, deo Bulevara Evrope do kružnog toka, napravili ulični trafikinf. Tu, u zelenilu su ostavljali drogu, a za prodaju su angažovali maloletnike. Uspeli smo da ih identifikujemo, i na kraju, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom ova kriminalna grupa je uhapšena.Ovoj grupi se na teret stavljaju i dva pokušaja ubistva u Novom Sadu.

FOTO:PUNS

Ova grupa je, predočavaju u PU Novi Sad, bila brutalna, a nasiljem su održavali lojalnost i štitili teritoriju. U saradnji sa VJT, uključena je i jedinica za finansijske istrage, a cilj je, kako ističu, da im se kao i u svim drugim slučajevima,  imovina koju stekli prodajom droge, oduzme u skladu sa zakonom. I dalje se radi na identifikaciji svih članova ove kriminalne grupe.

- Hapšenjem crnogorskog državljanina, kod koga je u automobilu pronađeno 20 kilograma marihuane, a pretresom njegovog stana u Beogradu koš 30 kilograma – presečen je bitan lanac snabdevanja novosadskog tržišta narkoticima – ističu u novosadskoj policiji. - Sa dobrim rezultatima moramo da nastavimo i u ovoj, a cilj je da budemo uspešniji i pojačamo rad na terenu, i da sklonimo ovo zlo sa ulice.

- antrfile -

SARADNjA SA VJT

OPERATIVCI koji rade na suzbijanju krijumčarenja narkotika, prošle godine otkrili su 965 krivičnih dela u vezi sa drogom, a godinu dana ranije – 656.

- Saradnja sa Višim javnim tužilaštvom je na visokom niovu, i uključeni su u sve poslove koje radimo u vezi sa drogom – ističu u novosadskoj policiji.

- antrfile -

AMFETAMIN I LABORATORIJE

OD početka ove godine, odnosno u januaru, zaplenjeno je oko 60 kilograma droge i 25 litara tečnog amfetamina, od koga se može napraviti do stotinu kilograma ove droge. Lane su otkrivene četiri laboratorije, a u onoj u Bačkoj Palanci pronađena je 241 stabljika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave