PROIZVODILI DROGU U TRI DRŽAVE: U toku pretresi na više lokacija - uhapšeno sedam pripadnika kriminalne grupe

Tanjug

10. 10. 2023. u 11:21

PO nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK, nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije, danas je lišeno slobode sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

ПРОИЗВОДИЛИ ДРОГУ У ТРИ ДРЖАВЕ: У току претреси на више локација - ухапшено седам припадника криминалне групе

Foto: Printskrin MUP

Kako je saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, uhapšeni su: I. S., N. Z., A. D., G. Č., R. D., S. D., i M. R., dok jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi.

Ta organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator I. S., u periodu od sredine 2021. do danas je neovlašćeno proizvodila opojnu drogu marihuana u raznim građevinskim objektima (laboratorijama) na teritoriji Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi, u toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije, a  samo u Subotici, u jednoj od laboratorija danas je pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta.

 U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.     

BONUS VIDEO: „REKLA JE – JEDAN JE PAO MRTAV“ Komšinica otkriva: Baba dečaka osumnjičenog za ubistvo tražila pomoć

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)