NIJE DUVAN NI DROGA, ALI JE SVE POPULARNIJI KOD KRIJUMČARA: Velika zaplena na Bezdanu - Mladi često nisu svesni da je ovo uvod u zavisnost

Novosti online

14. 08. 2023. u 19:02

PRIPADNICI Uprave carina Republike Srbije su na prelazu Bezdan zaplenili veće količine snusa. Kako su upozorili, ovaj duvanski proizvod je često uvod u stvaranje zavisnosti među mladima.

НИЈЕ ДУВАН НИ ДРОГА, АЛИ ЈЕ СВЕ ПОПУЛАРНИЈИ КОД КРИЈУМЧАРА: Велика заплена на Бездану - Млади често нису свесни да је ово увод у зависност

Foto: Instagram/carina_srbije

- Niti je duvan, a nije ni droga, postaje sve popularniji među mladima koji često nisu svesni da je njegovo korišćenje uvod u nikotinsku zavisnost... Reč je naravno o snusu, koji zbog popularnosti na tržištu postaje zanimljiv i krijumčarima - piše na Instagram nalogu Uprave carina.

Dodaju i da je 25 kutija snusa pronađeno sinoć na Bezdanu, dobro sakriveno u dva kombija, u šta se možete uveriti i na fotografijama ispod.

U januaru ove godine, nakon paničnih izveštaja o drogi koja se pakuje tako da izgleda kao žvake ili bombone, oglasio se MUP Srbije, objašnjavajući da je u pitanju bio snus.

- Snus je duvanski proizvod i ne nalazi se na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga - naveli su tada iz MUP-a.

Oni su dodali da je potrebno da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu da ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama iste ne uzimaju.

- Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu sa tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti vezanih za borbu protiv droga. Molimo roditelje, kao i ostale građane da pre deljenja ovakvih informacija posredstvom društvenih mreža iste dostave najbližoj policijskoj stanici - poručili su iz MUP-a u januaru.

BONUS VIDEO: KRVAVA TUČA U ROŽAJAMA - Nožem povređene tri, uhapšene dve osobe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)