NA "BUVLJAKU" PRODAVAO PREPARAT ZA POTENCIJU I CIGARETE: Tužilaštvo traži zatvor do dve godine

J.D.Lj.

08. 08. 2023. u 15:25

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo optužni predlog sudu protiv G. R. (71) zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda i medikamenata.

НА БУВЉАКУ ПРОДАВАО ПРЕПАРАТ ЗА ПОТЕНЦИЈУ И ЦИГАРЕТЕ: Тужилаштво тражи затвор до две године

Foto: MUP

On je u Novom Beogradu, u visini tržnog centra "OTC Novi Beograd", u vremenskom periodu od 2022. do 2023. godine, postupajući suprotno propisima koji regulišu oporezivanje akcizama, neovlašćeno držao proizvode koji se u skladu sa zakonom smatraju akciznim proizvodima, bez ovlašćenja i dozvole za držanje, bez akciznih markica i dokumenta o nabavci, u motornom vozilu je držao 280 cigareta različitih marki i oko 200 grama rezanog duvana, kao i 36 boksova različitih cigareta i 16 paklica raznih cigareta.
 
Takođe, u Novom Beogradu, kod otvorenog tržnog centra "Buvljak", tokom maja 2023. na improvizovanoj tezgi, postupajući suprotno propisima, bez dozvole za proizvodnju, nabavku ili distribuciju prodavao je medicinska sredstva "kamagra oral jelly", koja je držao u tri kutije, dok je u motornom vozilu držao još sedamnaest kutija opisanog medicinskog sredstva.
 
U vezi sa iznetim, Tužilaštvo je predložilo da sud okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine, uz kumulativno izricanje novčane kazne u iznosu od 30.000,00 dinara, kao i meru bezbednosti oduzimanje predmeta pronađenih prilikom otkrivanja opisanih krivičnih dela.
 
 

BONUS VIDEO: UPALI U KUĆU, LOPOVE ZATEKLI U GAĆAMA I POBACALI IH NA POD - Pogledajte filmsku akciju UKP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)