"NOVOSTI" SAZNAJU: Policajac ranjen na Autokomandi iz bolnice ide u pritvor

E. H.

07. 08. 2023. u 14:57

POLICAJAC Bojan T. (26), koji je ranjen prošle nedelje u pucnjavi na Autokomandi, izašao je iz bolnice, priveden je i prebačen u pritvor. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, koje mu na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i municije, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti doveden na saslušanje.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Полицајац рањен на Аутокоманди из болнице иде у притвор

Foto: Novosti

Zbog pomaganja u ovom istom krivičnom delu policija je pre nekoliko dana uhapsila P. D. i N. B., kojima je određen kućni pritvor. Prvi je svojim taksi vozilom prebacio ranjenog policajca u bolnicu, a drugi je njegov pištolj, koji je držao u ilegalnom posedu, sakrio u svojoj kući.

Bojan T. je ranjen 30. jula oko 14 časova u poznatom restoranu, a za osobom koja je pucala i pogodila ga dva puta u stomak i jednom u ruku, još se traga. Prema operativnim saznanjima, potkrepljenih i izjavama svedoka, pucala je osoba koja je prethodno sedela sa Bojanom T. za istim stolom i pričala.

Posle kraće rasprave, koja je prerasla i u svađu, muškarac, koga je policija u međuvremenu identifikovala, ustao je od stola i izašao iz lokala. Nekoliko minuta kasnije, u baštu restorana zakoračila je osoba, maskirana fantomkom, koja je izvukla pištolj i pucala u policijskog službenika.

Teško povređeni Bojan T., koji je u vreme pucnjave bio na bolovanju, a nad glavom mu visila suspenzija zbog sumnjivih poslova, pao je na pod lokala. Jedan od prisutnih gostiju i Bojanov prijatelj smestio ga je u svoje vozilo i odvezao do Urgentnog centra, gde je odmah operisan.

Ranjeni policajac radi u Policijskoj brigadi Policijske uprave u Beogradu. U slobodno vreme, međutim, prema informacijama koje su prikupile njegove kolge, radio je kao obezbeđenje prestoničkih klubova i kretao se u sumnjivom društvu. Navodno, bio je povezan i sa poslovima oko zelenašenja.

Policija je kao napadača na njega identifikovala izvesnog P. B. za kojim se i dalje traga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)