PRETIO DUŠICI DA ĆE DA JE UBIJE: Policija uhapsila bivšeg supruga Kraljevčanke, ona poručuje - ne trpite nasilje (FOTO)

J. D. Lj. - G. Ć.

01. 08. 2023. u 19:33

PO nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kraljevu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Kraljevčanina M.B. (46) zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici.

ПРЕТИО ДУШИЦИ ДА ЋЕ ДА ЈЕ УБИЈЕ: Полиција ухапсила бившег супруга Краљевчанке, она поручује - не трпите насиље (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

On se sumnjiči da je 30. jula svojoj bivšoj supruzi upućivao pretnje, tako što je svom maloletnom sinu u telefonskom razgovoru rekao da će on i njegov drugi, takođe maloletni sin, a koji inače žive sa majkom nakon razvoda, ostati bez oba roditelja ukoliko sa istom, ne postigne dogovor oko regulisanja odštete bez mešanja suda.

Osumnjičenom je izrečena hitna mera privremene zabrane da kontaktira žrtve nasilja i prilazi im, a ista mu je od strane Osnovnog suda u Kraljevu produžena na 30 dana.

O događaju je obavešten Centar za socijalni rad radi preduzimanja mera iz svoje nadležnosti, a osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Podsetimo, tri dana je Dušica Sremčević iz Kraljeva, preko društvenih mreža, medija, ali i nadležnih organa, molila za pomoć i apelovala da joj pomognu, jer se boji za svoj i živote svoja dva maloletna sina zbog bivšeg supruga Marjana B. Koji joj je pretio ubistvom.

Dušicu je muž dok su bili u braku tukao, a nakon razvoda izrečena mu je mera zabrane prilaska što na njega nije uticalo i bio je osuđen na šest meseci zatvora.

- Pustila sam dete kod njega jer je rekao da želi da se vidi sa ocem - priča Dušica. - Dete je provelo vikend sa ocem, a kada se vratio u nedelju, prvo što mi je rekao bilo je: "Mama, odmah povuci tužbu. Rekao je da će da te ubije." Rekao mi je da je Marjan kazao kako će da me izbode nožem, a ne kao prošli put na ulici "samo" da me izudara, kada me je čak i kad sam pala u nesvest, pesničio i šutirao i dalje. Sin ga je pozvao telefonom, a ja sam snimala razgovor. Svašta je rekao, pa i da, ako ne povučem tužbu, da će deca da ostanu bez oba roditelja. U strahu sam, ne toliko za sebe, već zbog dece i verujem da će me Marjan ubiti, kad-tad.

Posle hapšenja Marjana B. Dušica se obratila javnosti:

- Hvala vam svima tviter ljudi. Bez vas bih sigurno bila samo brojka. Hvala i novinarima na koje ste me uputili. On je danas uhapšen po hitnom postupku. Šta će biti dalje, ne znam. Ovim putem želim da ohrabrim sve koji trpe bilo kakav oblik nasilja da javno istupe - poručila je Dušica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!