KAMATA POVUKLA OROZ? Novi detalji o pokušaju ubistva policajca na Autokomandi, ranjenika čuva obezbeđenje (FOTO)

Z. USKOKOVIĆ

31. 07. 2023. u 20:13

PRIPADNIK beogradske policije Bojan T. (26), koji je ranjen u nedelju u restoranu na Autokomandi i dalje je u teškom stanju i na Odeljenju je intenzivne nege u Urgentnom centru.

КАМАТА ПОВУКЛА ОРОЗ? Нови детаљи о покушају убиства полицајца на Аутокоманди, рањеника чува обезбеђење (ФОТО)

Foto: Novosti

Za napadačem, koji je u njega ispalio tri hica, dva u stomak i jedan u ruku i dalje se traga. U sklopu istrage, privedeno je nekoliko osoba, kao i muškarac, koji je bio u društvu policijskog službenika.

U ovom trenutku lekari ne žele da daju prognoze o njegovom oporavku. Ispred bolesničke sobe su pripadnici MUP Srbije i obezbeđenje, jer je napadač na slobodi. Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori Policijske uprave Beograd imaju saznanja ko bi mogla da bude osoba, koja je pokušala da ubije Bojana T. i očekuje se da mu vrlo brzo budu stavljene lisice. Navodno, reč je o S. B. (28).

Pucnjavi, do koje je došlo oko 14 sati, u bašti poznatog ugostiteljskog objekta, prethodili su svađa i sukob između Bojana T. i mladića, čiji se identitet utvrđuje. Posle galame i gurkanja, zasada nepoznati mladić je istrčao iz lokala.

Posle izvesnog vremena u restoran je ušla maskirana osoba, prišla stolu gde je i dalje sedeo policajac i zapucala u njega. Bojan T. je u vreme napada bio van dužnosti, jer je već izvesno vreme na bolovanju.

Istragu o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, a ceo slučaj se tretira kao pokušaj teškog ubistva.

- Prve informacije govore da na Bojana T. nije pucano zbog njegovog policijskog posla - navodi sagovornik "Novosti" blizak istrazi. - On je već izvesno vreme van dužnosti. Na osnovu operativnih podataka došli smo do saznanja da se kretao u "sumnjivom društvu". Takođe, van radnog vremena i službe, i sam se bavio "sumnjivim poslovima".

Kamata povukla oroz?

BOJAN T. je pripadnik Policijske brigade u Beogradu. Navodno, kada bi završio sa službenim dužnostima, odlazio je u elitne beogradske klubove i na splavove gde je radio kao obezbeđenje. Povrh toga, kako su ispričale neke od njegovih kolega, dovodi se u vezu i sa "kamatašima".

Neki od svedoka iz restorana na Atokomandi, ispričali su policiji da je Bojan T. u lokal došao sa mladićem sa kojim se kasnije i sukobio. Neke indicije govore da je on, navodno, posle izlaska iz kafane, otišao do kola i iz gepeka izvukao oružje. Takođe, navodi se i da je pre povratka u baštu restorana, navukao fantomku na glavu.

- Od privedenih je uzeta takozvana parafinska rukavica, kako bi se utvrdilo da li je i ko od njih pucao - priča naš sagovornik. - Skinuti su i snimci sa video-nadzora okolnih lokala. Biće utvrđeno tačno ko je pucao. Zna se da je napadač pobegao ka stadionu Crvene zvezde, a i tamo su ga "uhvatile" kamere.

BONUS VIDEO: JEZIV SNIMAK LIKVIDACIJE - Kamere zabeležile trenutak kada je Jorović ubijen u Altini

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)