PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA U KRUŠEVCU: Incidentu prethodio govor mržnje na mrežama

S.BABOVIĆ

25. 07. 2023. u 11:18

UDRUŽENjE "Da se zna!" podnelo je krivičnu prijavu protiv D. P. iz Kruševca, zbog, kako se navodi, napada na Alternativni kulturni centar "Gnezdo" i učesnike panel diskusije o govoru mržnje prema manjinskim grupama.

ПОДНЕТА КРИВИЧНА ПРИЈАВА У КРУШЕВЦУ: Инциденту претходио говор мржње на мрежама

Foto FB AKC Gnezdo

U ovom Udruženju navode da je D. P. nekoliko dana pre panel diskusije u AKC, na svom FB profilu iznosio neistinite, uvredljive i diskriminatorne tvrdnje na račun LGBT+ zajednice i AKC.

- Govorio je kako je "Gnezdo" mesto okupljanja sekti, izvođenja sektaških rituala, kako gejevi žele da svi ljudi budu gejevi i lezbejke i sl. – navode u Udruženju.

D. P. je, kako se iznosi, došao ispred AKC sa grupom muškaraca i u trenutku dok su aktivisti i učesnici panela bili u prostoru, okupljena grupa je ispred objekta uzvikivala uvredljive, homofobične i diskriminatorne povike na račun učesnika panela.

- Gađali su objekat "Gnezdo" i same paneliste kamenjem i flašama, pevali su uvredljive pesme, uzvikivali preteće homofobične parole i uvredljivo gestikulirali – iznose podnosioci prijave i dodaju da je posle nekoliko dana, D. P. uklonio sa svog FB profila i drugih društvenih mreža sporan sadržaj. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)