ZLATO I DIJAMANTI SAKRIVENI U TORBI: Zaplena na graničnom prelazu Vrška Čuka (FOTO)

S. M. J.

01. 04. 2023. u 20:10

CARINICI su na Graničnom prelazu Vrška Čuka kod Zaječara pronašli i zaplenili 13 dijamanata, šest dukata i jednu zlatnu pločicu

ЗЛАТО И ДИЈАМАНТИ САКРИВЕНИ У ТОРБИ: Заплена на граничном прелазу Вршка Чука (ФОТО)

Foto: Uprava carina

Carinici su zlato i dijamante pronašli sakrivene u automobilu stranih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke ka Bugarskoj sam putovao 65-godišnji penzioner.

Na pitanje carinika da li ima šta da prijavi, penzioner je rekao da nema, ali su službenici na Graničnom prelazu Vrška Čuka kod Zaječara pronašli u njegovoj torbi kutijicu sa 13 dijamanata, tri crne i 10 belih.

Foto: Uprava carina

Zaplenjeno je 13 dijamanata

Dotični je, osim dijamanata, sakrio među garderobom i zlatnike, od kojih su četiri iz 1913. i 1915. godine, jednu zlatnu pločicu i još dva zlatnika. Putniku su neprijavljene dragocenosti oduzete.

- Podsećamo putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i da tako izbegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete. To se odnosi kako na lični nakit koji putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića - navode u Upravi carina Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)