OSOBA SA SRPSKIM PASOŠEM UHAPŠENA NA AERODROMU U SKOPLJU: Rekordna zaplena na aerodromu u Skoplju

Novosti onlajn

21. 03. 2023. u 20:57

NA Međunarodnom aerodromu Skoplje carinici su zaplenili više od 43 kilograma zlatnog nakita, što je rekordna količina, a čija je vrednost procenjena na oko 2,3 miliona evra, saopšteno je iz makedonske Uprave carina.

ОСОБА СА СРПСКИМ ПАСОШЕМ УХАПШЕНА НА АЕРОДРОМУ У СКОПЉУ: Рекордна заплена на аеродрому у Скопљу

Foto: Anspleš

Na osnovu prethodnih saznanja i osnovane sumnje lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo sinoć redovnim večernjim letom iz Istanbula, upućeno je na detaljan pregled i pregled prtljaga, navodi se u saopštenju makedonske carine.

U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je razni zlatni nakit upakovan u najlonske kese, uključujući i nakit od belog zlata sa dijamantima sa priloženim sertifikatima.

Osoba, za koju se ne navodi kog je pola, i roba su privremeno zadržani i trenutno se vodi uviđaj, a o slučaju je odmah obavešten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji.

- Uprava carina, u okviru svojih prioriteta zaštite društva i bezbednosti građana, snažno je usmerena na borbu protiv kriminala i sprečavanje nelegalne trgovine. U 2022. godini videćemo duplo povećanje broja slučajeva sprečavanja nelegalne trgovine u svim kategorijama u odnosu na 2021. godinu - rekla je direktor Uprave carina Slavica Kutirov na konferenciji za novinare.

BONUS VIDEO: PRETILI DA ĆE DA UBIJU VUČIĆA - Uhapšena trojka koja je htela da nasilno preuzme vlast

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)