BIVŠEM POLITIČARU OSUMNJIČENOM ZA SILOVANJE ODREĐEN PRITVOR: Satima detaljno iznosio odbranu u Tužilaštvu

Lj.P.

11. 03. 2023. u 17:57

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda, danas je odrdio pritvor Srđanu Egiću (42) iz Novog Sada, osumnjičenom da je 8. marta u Novom Sadu silovao dvadesetjednogodišnju devojku iz jednog vojvođanskog mesta.

БИВШЕМ ПОЛИТИЧАРУ ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА СИЛОВАЊЕ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Сатима детаљно износио одбрану у Тужилаштву

Foto V. N.

Pritvor mu je, kako je za "Novosti" rekla Jelena Ostojin portparol Višeg suda u Novom Sadu, određen zbog opasnosti od besktva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo.

Iako je kako saznajemo, VJT  predložilo da se pritvor odredi i zbog uznemirenja javnosti,  ali je ta okolnost   odbijena.

Osumnjičeni je, prema rečima njegovog branioca, advokata Gorana Karadarevića,  danas u višesatnom saslušanju, detaljno izneo svoju odbranu povodom sumnji koje mu se stavljaju na teret, i odgovarao je na sva pitanja tužioca.

Više javno tužilaštvo je, kako je saopštilo,   donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv S.E. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio silovanje, saopšteno je danas iz ovog tužilaštva.On je, kako dodaju, danas priveden i saslušan na okolnost izvršenja krivičnog dela. U cilju zaštite žrtve seksualnog nasilja, javni tužilac je oštećenom licu rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena- navodi se u saopštenju VJT.

Osumnjičenog, inače bivšeg političara i biznismena, dvadesetjednogodišnjakinja je policiji prijavila da je silovao u njegovom stanu. On je navodno tražio da imaju seks što je ona odbila, a onda ju je, navodno, na silu primorao na odnos. Nekako je uspela da pobegne i potraži pomoć od prolaznika koji su je uputili gde je policija, gde je prijavila da je napastvovana.

Njih dvoje su se, kako saznajemo, prethodno upoznali preko društvenih mreža, i on joj se, navodno, ponudio da joj pomogne da u Novom Sadu nađe posao i stan. Sreli su se 8. marta,i on je, navodno pravdajući se da je u lokalima gužva zbog praznika, odveo u svoj stan.

SPREMAN DA DOKAŽE NEVINOST

BRANILAC osumnjičenog, advokat Goran Karadarević, kaže da je njegov klijent spreman da dokaže svoju nevinost u ovom postupku i skine ljagu sa svog imena.

- Pojavljuje se ustaljena praksa da se medijskom hajkom pokušaju u nekim predmetima pridobiti pojedini pritvorski osnovi – kazao je Karadartević za “Novosti”. – Srećom, predlog tužilaštva za određivanje pritvora po ovom osnovu je odbijen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!