UHAPŠEN JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA IZ CRNE GORE: Policija sumnja da je u dvorištu vile u Turskoj zakopao telo

Novosti online

06. 11. 2022. u 20:21

TURSKA policija je u Istanbulu uhapsila Crnogorca Željka Bojanića za kojem je Interpol raspisao međunarodnu poternicu i koji se sumnjiči za umešanost u krijumčarenje droge.

УХАПШЕН ЈЕДАН ОД НАЈТРАЖЕНИЈИХ БЕГУНАЦА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Полиција сумња да је у дворишту виле у Турској закопао тело

Foto: Eumostwanted.eu

Bojanić je takođe osumnjičen za ubistvo Rista Mijanovića. Kako prenose tamošnji mediji, policijske ekipe pretražile su dvorište vile u kojoj se Bojanić skrivao, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano telo Mijanovića, prenosi Dejli sabah. Potraga će biti nastavljena i tokom narednih dana.

Mijanović je navodno bio član “škaljarskog klana” koji je od 2014. bio u zavadi sa “kavačkim klanom”. “Kavački klan” je u septembru u Istanbulu optužen za ubistvo “škaljarskog šefa” Jovana Vukotića.

Turska televizija Si-En-En Turk izvestila je da je Bojanić, čiji je nadimak “Boris”, među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao s lažnim pasošem na ime “Andelew Belchew Jordan”.

Mediji su objavili da je pripadnicima turske bande čiji se vođa nalazi u pritvoru u Italiji isplaćeno oko milion eura za ubistvo Vukotića.

Vukotić, za kojim je Srbija tragala, prije tri godine je uhapšen u Turskoj i izručen Srbiji, gđe je nakon suđenja pušten na slobodu. Navodno se, kao i Bojanić, s lažnom ličnom kartom i pasošem vratio u Tursku.

U sukobu ova dva klana od 2014. je ubijeno 50-ak osoba.

(Standard)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)