HAPŠENJA ZBOG UBISTVA JOVANA JOVANOVIĆA: Kotor na udaru! Uprava policije Crne Gore se oglasila i na Tviteru (FOTO)

Novosti online

24. 10. 2022. u 15:31

U Crnoj Gori je u toku akcija hapšenja pripadnika kavačkog klana, a prema informacijama crnogorskih portala, policija je pretresla više stanova i kuća na primorju.

ХАПШЕЊА ЗБОГ УБИСТВА ЈОВАНА ЈОВАНОВИЋА: Котор на удару! Управа полиције Црне Горе се огласила и на Твитеру (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Privedene su osobe bliske kriminalnim grupama. Navodno su bliske „kavačkom“ klanu.

Akcija se sprovodi u cilju borbe protiv organizovanog kriminala.

Iz Uprave policije su se kratko oglasili na Tviteru.

„U toku je zajednička akcija SBPK i Specijalnog državnog tužilaštva! Na području Kotora se sprovode aktivnosti usmerene prema organizovanim kriminalnim grupama. U toku su pretresi na više lokacija, a više osoba je lišeno slobode“, ističu u Upravi policije.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva je saopšteno da je, po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Specijalno policijsko odeljenje (SPO) uhapsilo M. K., M. Č., D. R. i M. J., i protiv njih, kao i protiv I. B. i V. V., koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R. Z., M. V. i S. J., koji su u bekstvu, podneće izveštaj kao dopunu krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M. K., M. Č., D. R., M. J., I. B., V. V. i S. J. učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a R. Z. i M. V. krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja.

„Iz dokaza i obaveštenja prikupljenih u izviđaju proizilaze osnovi sumnje da je, tokom 2020. godine, od strane R. Z. i M. V., protiv kojih je policija, po nalogu tužilaštva, već podnela krivičnu prijavu za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, stvorena kriminalna organizacija, sa ciljem da se, u Crnoj Gori, liši života više lica, koji su pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, pa tim i oštećeni J. J.“, navode u SDT.

Dodaju da će uhapšene osobe biti sprovedene specijalnom tužiocu radi saslušanja, u zakonskom roku.

„Prethodno je policija pretresla njihove stanove i druge prostorije koje koriste, radi pronalaska dokaza i tragova o krivičnim delima i privremeno oduzela veću količinu vatrenog oružja, ali i novac i pokretnu imovinu za koje postoji sumnja da potiču od kriminalne delatnosti i koji će biti predmet finansijske istrage“, naveli su iz SDT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a