IZA REŠETAKA DO JANUARA 2023. GODINE: Novosađaninu za ubistvo komšije produžen pritvor

Lj. P.

05. 10. 2022. u 13:29

NOVOSAĐANINU Mirku M. (66), osumnjičenom da je u zgradi u Ljermontovoj 4 u Novom Sadu, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju usmrtio sugrađanina i komšiju Jova S. (75), i dalje ostaje iza rešetaka.

ИЗА РЕШЕТАКА ДО ЈАНУАРА 2023. ГОДИНЕ: Новосађанину за убиство комшије продужен притвор

N KARLIĆ

Njemu je, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparolka Višeg suda u Novom Sadu, rešenjem Apelacionog suda pritvor produžen do 3. januara 2023. godine.

Stravičnom zločinu koji je 4. jula uznemirio stanare u Ljermontovoj 4 na Grbavici, prethodila je svađa dvojice komšija.

Još u prepodnevnim satima između njih je došlo do prepirke zbog zajedničkog kupatila na spratu, koje je Jovo, navodno, zaključao, kako ga drugi ne bi koristili. Mirko se, kažu stanari, zbog toga naljutio i započeo raspravu i napadao je Jovu, pa je intervenisala i policija.

Rasprava između komšija sa istog sprata nastavljena je i u večernjim satima, kada je, kako se sumnja, Mirko M. sa više uboda nožem teško povredio Jovu, na zajedničkoj terasi. Nesrećni čovek je davao znake života, čak je od jedne stanarke tražio i vode, ali je uprkos nastojanjima lekara Hitne pomoći i Urgentnog centra, ubrzo po prijemu u bolnicu preminuo.

Osumnjičeni je na saslušanju, kako saznajemo, izjavio da se ne seća događaja, jer je toga dana dosta pio. Navodno je alkotestiranjem utvrđeno da je posle nemilog događaja imao 1,8 promila alkohola u krvi.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024