UBIO UJNU ZBOG MAŠINE ZA ČITANJE MISLI: Milorad kaže da je "čuo glasove koji su mu rekli da to uradi"

S. J. M.

26. 07. 2022. u 12:37

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milorad M. (45), osumnjičen za ubistvo svoje ujne J. S. (67) keserom u dvorištu zajedničke kuće u Zemunu, u nedelju, 24. jula ove godine.

УБИО УЈНУ ЗБОГ МАШИНЕ ЗА ЧИТАЊЕ МИСЛИ: Милорад каже да је чуо гласове који су му рекли да то уради

Kriminalisti prikupljaju dokaze, Foto M. Aneđela

Osumnjičeni je na saslušanju priznao delo koje mu se stavlja na teret i izneo je svoju odbranu.

Kako nezvanično saznajemo, Milorad M. se na saslušanju branio da je sa rođacima, među kojima je bila i ujna, imao sukob oko nasledstva imovine. Ispričao je da su oni imali mašinu za čitanje misli. On je iz te mašine čuo razne glasove koji su mu rekli da treba da uradi to što je uradio.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Miloradu M. se na teret stavlja krivično delo ubistvo za koje je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Sumnja se da je Milorad M. u nedelju, oko 13.20, sačekao u dvorištu porodične kuće J. S. i dok je širila veš, tesarskim čekićem – keserom joj zadao više udaraca u glavu i usmrtio je na licu mesta.    

Osumnjičeni je najpre sam pozvao policiju i prijavio šta je uradio, ali je po dolasku pripadnika policije odbio da im otvori vrata. Policija je bacila suzavac, razvalila vrata i uhapsila Milorada M.

Tužilaštvo će naložiti veštačenje uračunljivosti Milorada M. u vreme izvršenja krivičnog dela, sudsko medicinsko veštačenje i veštačenje bioloških tragova.

Milorad M. je zbog preprodaje droge 2006. osuđen na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora i na istu kaznu zbog držanja droge 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna