PRIZNAO DA JE LAŽNO OPTUŽIO BRAĆU JOJKE: Goran DŽonić, optužen za trostruko ubistvo, saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Nišu

Novosti online

14. 07. 2022. u 19:47

GORAN Džonić iz aleksinačkog sela Moravac optužen za teško ubistvo tročlane porodice Đokić, na današnjem saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu priznao je da je za stravičan zločin lažno optužio svoje komšije Aleksandra i Kostadina Miloševića, poznatije kao braća Jojke.

ПРИЗНАО ДА ЈЕ ЛАЖНО ОПТУЖИО БРАЋУ ЈОЈКЕ: Горан Џонић, оптужен за троструко убиство, саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Нишу

Foto: Privatna arhiva

Goran i njegov sin Stefan ponovo su dali iskaz u tužilaštvu, jer je Viši sud u Nišu krajem juna po drugi put odbio da potvrdi optužnicu i naložio dopunu istrage protiv Džonića u cilju potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja.

Advokat Zoran Vitković, punomoćnik rodbine žrtava, saopštio je da je Džonić nastavio sa taktikom koju primenjuje od hapšenja, a čiji je cilj da izbegne odgovornost i zamagli stanje stvari.

- On je danas učinio ono što se od njega i očekivalo, ono što je radio od početka istrage, a to je menjanje iskaza u svakom trenutku u kojem proceni da mu to ide najviše u korist.

Goran je isključio braću Miloševiće kao izvršioce ovog krivičnog dela i tvrdio da ih je optuživao za zločin, jer mu je to naredio neki policijski inspektor iz Beograda.

Nastavio je da pokušava da izbegne krivičnu odgovornost i da zamagljuje dokaze koji ga terete, a poziva se na neke druge koji ne mogu da se ispitaju - kaže Vitković.

Džonić, kako tvrdi punomoćnik rodbine, očigledno smatra da je to za njega najbolji način da pokuša da izmakne pravdi.

BONUS VIDEO - MILAN DžONIĆ IZLAZI IZ PRITVORA: Nevin sam proveo tamo skoro pet meseci

(24 sedam)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OBAVLJENE 104 ZAPLENE: Kraljevačka policija u borbi protiv zloupotreba opojnih droga