KONTIĆU JOŠ DVA MESECA: Nikšićaninu optuženom za pokušaj ubistva u Novom Sadu ponovo produžen pritvor

LJ. P.

28. 01. 2022. u 10:10

NIKŠIĆANINU Ivanu Kontiću (30), optuženom da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu prebijanjem pokušao da ubije Miljana Mandića (28) iz Beograda, ponovo je produžen pritvor.

КОНТИЋУ ЈОШ ДВА МЕСЕЦА: Никшићанину оптуженом за покушај убиства у Новом Саду поново продужен притвор

MUP

Ova mera, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparolka Višeg suda u Novom Sadu, može trajati do 31. marta.

Kontić će na glavni pretres, koji je u novosadskom Višem sudu zakazan za 14. mart, biti doveden iz Okružnog zatvora na Klisi, u kojem se nalazi od decembra 2020. godine, kada je iz Crne Gore isporučen našim pravosudnim organima.

Početak suđenje je do sada dva puta odložen, i to najpre 1. decembra, a zatim i 29. decembra prošle godine, i u oba slučaja zbog bolesti postupajućeg sudije.

Na optuženičku klupi pored Kontića sešće i O. L., osumnjičen da je učestvovao u tuči u kojoj je pretučen Miljan Mandić, kao i L. V. koji se tereti da je pomogao O. L. posle počinjenog krivičnog dela. NJih dvojica su u pritvoru proveli mesec dana, i sredinom oktobra prošle godine su pušteni da se brane sa slobode.

Na pripremnom ročištu održanom 1. novembra prošle godine, koje je bilo zatvoreno za javnost, sva trojica optuženih su negirali da su počinili krivično delo koje im se optužnicom stavlja na teret.

Posle pripremnog ročišta, advokat Dejan Bugarski, jedan od Kontićevih branilaca, kazao je da su prvi put imali priliku da pred sudom iznesu stavove odbrane u vezi sa činjeničnim i pravnim pitanjima. Još je kazao da odbrana ne osporava da je kritičnom prilikom došlo do tuče između Kontića i oštećenog, ali ceneći sve okolnosti pod kojima se desio ovaj događaj, ni u kom slučaju se ne može raditi o pokušaju ubistva, jer za to ne postoje dokazi.

BONUS VIDEO: 

HAOS U VRANJU: zapaljena četiri automobila ispred kuće direktora Parking servisa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NA PRELEPOJ EGEJSKOJ OBALI: Ekskluzivan hotel sa odličnom uslugom, vrlo specifičan po tome što je smešten na sopstveno poluostrvo