HAPŠENJE U NOVOM SADU: Privedeni osumnjičen za saizvršilaštvo u zloupotrebi položaja odgovornog lica

LJ. P.

25. 01. 2022. u 14:09

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su M. R. (46) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

ХАПШЕЊЕ У НОВОМ САДУ: Приведени осумњичен за саизвршилаштво у злоупотреби положаја одговорног лица

Foto: UP CG

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, postoje osnovi sumnje da su M.R., odgovorno lice privrednih društava „Banat MNS Agro“ i DOO „Dane trans 023“ iz Zrenjanina, S M. (42) koji je u pritvoru i jedna osoba za kojom se traga, od avgusta 2017. do jula 2019. godine, iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja, pribavili za sebe protivpravnu imovinsku korist tako što su prilikom dogovaranja posla i preuzimanja robe od predstavnika firmi sa teritorije Novog Sada, Zrenjanina i Sombora, kao i od jednog fizičkog lica koje su oštetili lažno prikazali da će preuzetu robu platiti i vratiti uzetu pozajmicu.

- Takođe, oni su, kako se sumnja, prikrili činjenicu da su preuzetu robu prodali preko maloprodajnog objekta, podigli kredite kod više poslovnih banaka, da bi nakon toga novac koji su dobili prodajom robe oštećenih, uzetih kredita i pozajmica zadržali za sebe, na naj način što je M. R. sačinio lažne naloge za refundaciju gotovinskih računa u iznosu od 8.201.500 dinara i podigao ukupno 962.000 dinara- navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se sumnja, M.R. je potom sa S.M. sačinio fiktivne račune za otkup žitarica koje S.M. nije imao i istom izvršio isplatu u iznosu od 11.725.573 dinara.

Takođe, sumnja se da je deo sredstava dobijenih prodajom robe navedenih dobavljača firme DOO „Banat MNS Agro“ u iznosu od 4.925.045 dinara prebacio na svoju drugu firmu DOO „Dane trans 023“ po osnovu datih pozajmica koje nikada nije vratio.

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili za sebe protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 46.129.314 dinara i u istom iznosu pričinili štetu oštećenima.

Osumnjičenom M. R. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POTRESNE SCENE U KRAGUJEVCU: Krili od dece da im je otac ubio majku - sin je ipak znao i ćutao! Kako reći da je tata pucao mami u glavu?