LESKOVČANINU PRODUŽEN PRITVOR ZBOG POKUŠAJA UBISTVA: Nova mera izrečena zbog opasnosti od bekstva

LJ. P.

06. 12. 2021. u 15:59

LESKOVČANINU D.J. (19) osumnjičenom za pokušaj teškog ubistva, rešenjem vanpretresnog veća, produžen je pritvor, koji, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, može trajati do 1. januara 2022. godine.

ЛЕСКОВЧАНИНУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА:  Нова мера изречена због опасности од бекства

LJ.P.

Ova mera posle saslušanja u tužilaštvu izrečena mu je zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, ali i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti vođenje krivičnog postupka.

D.J. se sumnjiči da je prilikom pokušaja razbojništva prvog dana novembra na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, pokušao da ubije N.P. (34) radnika jedne agencije za obezbeđenje i V.M. (37) policajca u civilu. Obojici je naneo povrede nožem.

Devetnaestogodišnjak iz Leskovca, za koga saznajemo da je od ranije poznat policiji po brojnim krivičnim delima, već je bio osuđivan zbog razbojništva. On je, podsećamo, te večeri nešto pre 21 sat na pomeutom Bulevaru, pokušao da otme novac N.P. radniku zrenjaninske agencije za obezbeđenje, koji je u banku donosio pazar iz jednog marketa.

Nasrnuo je na njega nožem i povredio, a u tom trenutku se u neposrednoj blizini zatekao i policajac V.N., koji je bio u civilu i pritrčao u pomoć.

Obojica napadnutih su se grčevito borili sa mladićem naoružanim nožem, nammernim da otme novac, a policajac je uspeo da spreči D.J. da odatle pobegne. U toj borbi na sred ulice, D.J. je sečivom povredio ovu dvojicu, a i sam je zadobio povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)