OSUMNJIČEN ZA PREVARU DVE BANKE: Sud doneo odluku - pušten da se brani sa slobode

Lj. P.

12. 11. 2021. u 13:37

OSUMNjIČENI za prevare u obavljanju privredne delatnosti S.Š. (39), posle saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, sud nije odredio pritvor. Iako je, kako saznajemo, tužilaštvo predložilo da se osumnjičenom izrekne ova mera, njemu je dozvoljeno da se u daljem postupku brani sa slobode.

ОСУМЊИЧЕН ЗА ПРЕВАРУ ДВЕ БАНКЕ: Суд донео одлуку - пуштен да се брани са слободе

Foto: 021.rs

Ovog tridesetdevetogodišnjaka, odgovorno lice u „Seb agrar“ DOO Pačir, Bačka Topola, pripadnici MUP Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Osumnjičeni kao odgovorno lice u pomenutoj firmi, kako je saopštio MUP, založio je pokretne stvari-semensku robu na osnovu koje je zaključio ugovore sa dve banke i od njih dobio kredite.

Zatim je, kako se sumnja lažnim prikazivanjem činjenica doveo i održavao u zabludi banke da se založena roba nalazi u „Seb agrar“ iako je robu neovlašćeno i bez znanja banaka u međuvremenu prodao, čime je oštetio te dve banke za 79.018.179 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili