DŽONIĆ SPALIO KRVAVU ODEĆU U "PASATU"? Evo zašto garderoba koju je nosio u vreme zločina nije pronađena - sve isplanirao do detalja

Novosti onlajn

09. 11. 2021. u 08:10

ODEĆA koju je Goran Džonić (59) iz Moravca nosio u noći ubistva brata od tetke Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (26) Đokić iz Aleksinca, za koje se sumnjiči, nije pronađena, zbog čega se pretpostavlja da ju je nakon zločina zapalio.

ЏОНИЋ СПАЛИО КРВАВУ ОДЕЋУ У ПАСАТУ? Ево зашто гардероба коју је носио у време злочина није пронађена - све испланирао до детаља

Foto: Privatna arhiva

Dosadašnja istraga pokazala je da je penzionisani vatrogasac dobro isplanirao sve faze otmice i zločina koji mu se stavlja na teret, pa tako i da se otarasi garderobe koja bi ga više nego bilo šta mogla dovesti u direktnu vezu sa teškim zločinom za koji je zaprećena i kazna doživotnog zatvora, piše "Blic".

Đokići su oteti u noći između 26. i 27. septembra kada su iz Moravca krenuli ka Aleksincu, a ubijeni su na mestu "Dudine bare" u ataru Moravca, odakle je njihov "pasat" odvezen na staru separaciju šljunka pored Tešice, gde je zapaljen. Pretpostavlja se zato da je osumnjičeni za trostruko ubistvo upravo na tom mestu uništio odeću koju je nosio tokom zločina.

- Na garderobi koju je ubica nosio te noći morali su da ostanu neki materijalni i biološki tragovi koji bi ukazali na zločin. Osumnjičeni je morao da premešta tela, da ih vuče, možda i prenosi, što znači da bi na njegovoj odeći morali da ostanu biloški tragovi žrtava. Osim toga, zbog upotrebe vatrenog oružja na tkanini odeće bi se mogle naći i barutne čestice, ali i tragovi goriva kojim su paljena tela i automobil. Penzionisani vatrogasac dobro je znao da se u zapaljenom vozilu razvija temperatura od preko 500, 600 pa i 1.000 stepeni Celzijusa i da je to najsigurnije mesto na kojem bi mogao da uništi garderobu - kaže izvor.

Sumnja se da je, nakon što je dovezao "pasat" do Tešice i polio ga benzinom, Džonić skinuo i svu odeću koju je nosio i ubacio je u automobil koji je potom zapalio. Unutrašnjost automobila je izgorela u potpunosti, a sa njom po svemu sudeći i njegova garderoba. Vatru je preživela samo metalna karoserija "pasata".

Džonić je, sumnja se, na osnovu dosadašnje istrage, dan ranije na mesto gde je zapaljen pasat dovezao i ostavio svoj skuter kojim se potom vratio do Moravca. Sa skuterom je po svemu sudeći ostavio i odeću za presvlačenje. Budući da ribolovci za odlaske na pecanje koriste staru garderobu, a najčešće komade starih maskirnih vojnih uniformi, nije mu bilo teško da nabavi slične pantalone i košulju od onih u kojim najčešće peca. Te komade odeće mogao je da obuče kada je kobne noći navodno pošao "na pecanje", jer su u to doba ukućani verovatno već spavali ili se spremali za počinak. Čak i ako ga je neko video, teško da bi mogao da u tim trenucima primetiti razliku. Nakon spaljivanja garderobe obukao je svoju garderobu koju je ostavio dan ranije sa skuterom, u kojoj inače peca i vratio se kući.

BONUS VIDEO:

Privođenje Suzane Džonić u policijsku stanicu na ispitivanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)