OTAC PRITVOREN, DETE KOD HRANITELJA: Istraga o sumnji u nedozvoljene polne radnje nad maloletnicom kod Kruševca (VIDEO)

S. BABOVIĆ

29. 09. 2021. u 21:38

SINIŠA S. (44) iz jednog sela kod Kruševca uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad maloletnom ćerkom starom 10 godina.

ОТАЦ ПРИТВОРЕН, ДЕТЕ КОД ХРАНИТЕЉА: Истрага о сумњи у недозвољене полне радње над малолетницом код Крушевца (ВИДЕО)

Kuća u kojoj je navodno napastvovano dete / Foto S. Babović

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu, gde se istražuje ovaj vrlo kompleksan slučaj, predočavaju za "Novosti" da je policija podnela krivičnu prijavu i da se po njoj postupa.

Osumnjičeni je u pritvoru, ćerka u hraniteljskoj porodici, dok Sinišina majka Nadica kroz suze govori da veruje u poštenje svog sina.

- To je van svake pameti, život svoj mogu da dam, da sahranim obe unuke, ako se to desilo - kaže, za "Novosti", Nadica S. - Sin se danonoćno mučio, da joj donese hranu, odeću, sve što joj je potrebno za školu... i onda on tako nešto da učini? Smem da dam dušu i srce, to je nemoguće. On nije hteo ni da se oženi ponovo, da mu neka žena ne bi maltretirala decu.

Nadica dodaje i da je stalno davao novac ćerkama da nešto pojedu i pored toliko hrane koje imaju u kući. Za mlađu unuku kaže da se požalila u školi nastavnicima, kada su primetili da je ogrebana kod uha. Dodaje da je tačno da je otac zakačio, ali iskreno veruje da ništa mimo toga nije bilo.

- Šta je ona sve pričala, neće niko da mi kaže. Rekli su mi da se ne raspitujem, da nemam komunikaciju s njom. Starija unuka je bila u školi i ona nije znala šta se sve desilo - kaže Nadica.

Majka osumnjičenog tvrdi da su ona, njen suprug Živojin, kao i sin nesebično brinuli o deci, budući da ih je majka napustila, a zatim se preudala. Na okolnost da je devojčica i ranije bila smeštena u hraniteljsku porodicu, naša sagovornica kaže da je razlog tome to što je te godine ostala bez drugog sina, kome je srce stalo u 37. godini, komšije su im pomagale, pa je prijavljeno da nema uslova za odrastanje dece.

Meštani sela imaju podeljena mišljenja. Neki kažu i da je devojčica donekle iracionalnog ponašanja, ali da njen osumnjičeni otac, s druge strane, ima problema sa alkoholom.

- On je uvek bio vredan, ne možemo da verujemo šta se dogodilo. Umeo je da popije ponekad, ali ovako nešto da uradi, zaista ne možemo da poverujemo. Devojčica je inteligentna, dosta snalažljiva, pitanje šta je od toga tačno. Porodica je isto dobra, ništa nismo sumnjivo primetili - priča nam grupa meštana.

Drugi, pak, kažu da je majka devojčice otišla iz kuće jer je bila žrtva nasilja.

- Da li je baš došlo do napastvovanja utvrdiće istraga, ali da stvari nisu kako treba u toj kući, verovatno je tačno. Dok je devojčica bila kod hranitelja, sve je bilo u redu s njom - pričaju meštani.

U PRITVORU DA NE UTIČE NA SVEDOKE

U CENTRU za socijalni rad u Kruševcu nam je potvrđeno da je devojčica zbrinuta u hraniteljskoj porodici odmah nakon prijave.

- Osumnjičeni je 25. septembra ispitan, a nakon toga mu je određen pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svedoke i zbog okolnosti koje ukazuju da može da ponovi krivično delo - predočava Saša Avramović, zamenik javnog tužioca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao