IZ TUMANA SVRATILI NA RUČAK? Stolić, Konstantinović i M. K. negirali da su se u Požarevcu bavili prinudom

V. N.

27. 09. 2021. u 21:09

NA predlog tužioca, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu odredio je u ponedeljak pritvor od 30 dana inspektoru SBPOK Božidaru Stoliću (35), "zemuncu" Slađanu Konstantinoviću (46), i pripadniku BIA M. K. (50) zbog sumnje da su izvršili krivično delo prinuda u grupi nad oštećenim Požarevljaninom.

ИЗ ТУМАНА СВРАТИЛИ НА РУЧАК? Столић, Константиновић и М. К. негирали да су се у Пожаревцу бавили принудом

Arhiva

Pritvor im je određen da ne bi ponovili krivično delo i da ne bi uticali na svedoke.

Kako smo već pisali, njih trojica su uhapšena zbog sumnje da su od 17. do 22. septembra nekoliko puta boravili u ugostiteljskom objektu oštećenog i pokušavali da ga prinude da im proda lokal za mnogo nižu vrednost u odnosu na realnu. Kada je on to odbio, saopštili su da lokal više nije njegov, već njihov.

Tokom saslušanja pred višim tužiocem, sva trojica osumnjičenih, u prisustvu branilaca koje su sami angažovali, negirala su krivicu. Konstantinović je navodno rekao da Stolić i M. K. nemaju veze sa ovim slučajem, jer su oni, kao vernici, išli u manastir Tumane, pa su se zajedno našli na ručku u lokalu oštećenog. Takođe, on je rekao da nad oštećenim nije vršio prinudu, već da su samo razgovarali o ceni njegovog lokala. Konstantinović je, navodno, tvrdio da lokal vredi od 300.000 do 500.000 evra, a oštećeni da vredi preko milion evra. Druga dvojica osumnjičenih potvrdila su njegove navode, negirajući svoju krivicu, uz izjavu da su se slučajno našla u društvu sa oštećenim.

Narednih dana o ovom slučaju sprovodiće se istraga, kada će uslediti i saslušanje svedoka. Za krivično delo za koje se osumnjičeni terete, zakonom je zaprećena kazna od tri do 12 godina zatvora.

PRITISAK NA ŽRTVU?

IZVOR "Novosti", blizak istrazi, napominje da su trojica uhapšenih samo osumnjičena i da njihova krivica tek treba da se dokazuje. Međutim, navodi i da je moguće da je ovde reč o uigranoj šemi, koja se sprovodi u delo tako što se u društvu iznuđivača, kao sasvim slučajno, nađe i neko iz državnih službi, kako bi pojačao pritisak na "žrtvu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)