SNIMCIMA UŽASA SAMI SEBE TERETE: Burne reakcije na jezive fotografije žrtava kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića

E. H.

20. 07. 2021. u 08:00

MONSTRUOZNE fotografije o zverstvima iz vikendice u Ritopeku, koje su prikazane u nedelju, načinjene su u Ritopeku i dobijene su posredstvom međunarodnopravne pomoći.

СНИМЦИМА УЖАСА САМИ СЕБЕ ТЕРЕТЕ: Бурне реакције на језиве фотографије жртава криминалне групе Беливука и Миљковића

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Na njima se vide Veljko Belivuk i jedan od njegovih i Miljkovićevih najvernijih vojnika Srđan Lalić, koji se smeje nad žrtvom. Prizori užasa zabeleženi su mobilnim telefonom i deljeni su preko zaštićene aplikacije "Skaj", o čijem održavanju je, pored ostalog, brinuo i sada osumnjičeni Lalić.

Policija i Tužilašvo za organizovani kriminal (TOK) imaju saznanja i dokaze da su likvidacije, ali i sklanjanje tragova, pripadnici Belivukove i Miljkovićeve grupe ugovarali preko kriptovanih telefona.

- Istražitelje je iznenadilo da se nisu suzdržavali da preko ove aplikacije čak razmenjuju slike izmasakriranih žrtava - kaže sagovornik.

Ipak, ova okolnost sada će ih skupo koštati, jer su tako sačuvani dokazi o najmanje pet zločina, koliko im se, zasad, stavlja na teret. Istraga se vodi za otmicu i ubistvo Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića.

Lalić se, inače, pored Belivuka i Miljkovića, pominje kao akter u gotovo svakoj od ovih likvidacija. Njegova uloga je bila da namami žrtve, ali, sudeći po fotografijama, i da ih kasnije muči, a potom i ubije.

Jezive fotografije, na kojima se vide tela bez glave, odsečene glave i stopala, noževi zabodeni u leđa muškarca u koritu, krv na sve strane, po zidovima i podu, koji su prekriveni zaštitnom folijom, svedoče o užasu i poslednjim momentima nekolicine navijača Partizana, ubijenih u Ritopeku.

Najviše pažnje izazvao je prizor Belivuka i Lalića sa gumenim rukavicama na rukama, a ovaj drugi je i polunag, tokom mučenja žrtve.

- Ovaj čovek je još živ, ali zaklaće ga, neće ostati živ - rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dok je opisivao fotografiju.

Prema rečima ministra, posle objavljivanja fotografija Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i njihovog mučenja žrtava, u delu javnosti je pokrenuta kampanja da, kako kaže, "nije važno da li su i kako Belivuk i Miljković izvršili zverstva, već to zašto su dokazi njihovih zločina prikazani".

Reagujući na kritike dela javnosti zbog objavljivanja fotografija, koje svedoče o zverstvima kriminalne bande Belivuk-Miljković, Vulin je naveo da se mesecima u "Đilasovim i luksemburškim medijima vodi kampanja da su Belivuk i Miljković nevini u zatvoru, da im je sve smešteno i da je njihovo hapšenje politički progon navijača Partizana".

Javnost je, dodao je ministar Vulin, mesecima pripremana na to da su članovi klana nevini i da će njihove izjave biti istinite u svemu što budu rekli o njemu, Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

- Sada, kada smo pokazali da su ubice, a oni koji ih podržavaju ljudi bez savesti kojima nije teško da njihove laži koriste u obračunu sa Vučićem, sada kada je jasno kakvo smo zlo zaustavili, ne treba da se priča o tome, već da se pravdamo kako smo se usudili da pokažemo Srbiji istinu - naveo je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je naglasio da su MUP i Tužilaštvo od početka imali sve fotografije i ostale dokaze, ali da se strpljivo čekalo da se, kako navodi, ispuni zakonska procedura i da se sa dokazima upoznaju i okrivljeni i oštećeni:

- Zato što smo poštovali zakon, trpeli smo napade, uvrede i laži, ali sada je došlo vreme da odgovorimo istinom.

HRVATIN SASLUŠAN KOD TUŽIOCA

JEDAN od nekadašnjih vođa navijača Fudbalskog kluba Rad Bojan Hrvatin ispitan je u ponedeljak u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK). Prema nezvaničnim saznanjima, Hrvatin je u potpunosti sarađivao sa istražnim organima. Sumnjiči se da je učestvovao u nekim otmicama i ubistvima, koja su stavljena na teret kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Hrvatin je, prema operativnim saznanjima, bio izuzetno blizak sa ovom ekipom, a navodno, prikupljeni su dokazi o njegovom učešću u zverstvima, koja su činjena u štek-vikendici ove grupe u Ritopeku.

NA KESAMA PISALI KO JE UNUTRA

NA monstruozne prizore nije ostao imun ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u ponedeljak prokomentarisao prikazivanje dela cenzurisanih fotografija žrtava grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i reakciju Borisa Tadića na to.

- Ovo se nikada više neće događati u Srbiji, bićemo najbezbednija zemlja na svetu! Interesantno mi je kako su se svi ujedinili u zaštiti prava kriminalne grupe. Za vreme svake vlasti se neke stvari dogode, ali neke stvari morate i da sredite. Zašto oni nisu uhapsili nikoga iz Šarićevog klana, što se nisu obračunali na vreme, mi se jesmo obračunali sa svima njima. Pa ćemo da vidimo ko je razgovarao sa Belivukom iz ministarstva - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao i da je reč o užasnim zločinima i zločincima:

- Deo njih je tražio da se ništa od tih fotografija i snimaka ne vidi, da bi mogli da ih koriste kao svoje političko krilo. To su navijači. To što je "neko malo poklao ljude", "napravio malo mešano meso", čak i od glava, stavljali to u kese, pa im te kese ispadale, a oni ih hvatali, pa pisali po kesama ko je unutra, da sad ne otkrivam porodicama... - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)