PODSTANAR, IPAK, BIO PREVARANT: Porodica Savić iz Niša, posle 13 godina strepnje, konačno uspela da dokaže da su žrtve Dragana Ranđelovića

D. ALIHODžIĆ

19. 06. 2021. u 08:00

ZBOG sumnje da je falsifikovao potpis šezdesetšestogodišnje Nišlijke i da je napravio lažnu priznanicu o pozajmici, a potom je tužio zbog nevraćanja, uhapšen je Dragan Ranđelović (52) iz Niša.

ПОДСТАНАР, ИПАК, БИО ПРЕВАРАНТ: Породица Савић из Ниша, после 13 година стрепње, коначно успела да докаже да су жртве Драгана Ранђеловића

Foto: D. Alihodžić

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Iz policije saopštavaju da se sumnja da je prevario još građana, pa pozivaju oštećene koji ga prepoznaju da se jave Policijskoj upravi Niš. Vest o hapšenju bivšeg podstanara u porodici Savić primljena je sa velimi olakšanjem jer su upravo zbog te lažne priznanice mogli da ostanu bez krova nad glavom.

Klupko nad Ranđelovićem počelo je da se odmotava pre dva meseca kada su "Novosti" pisale o mučnoj sudbini Sunčane (65) i Blagoja (70) Savića, raseljenih iz Gnjilana. Sve što su sticali tokom radnog veka pretilo je da ode na doboš na osnovu izvršne sudske presude koju je dobio njihov bivši podstanar Dragan Ranđelović, posle 13 godina parničenja. On im je ostao dužan kiriju, ali umesto da plati dugove, presavio je tabak i tužio Sunčanu da mu je ostala dužna 55.000 evra. Uzalud su bile njene tvrdnje da to nije tačno budući da je Ranđelović "mahao" priznanicom na osnovu koje ga je niška policija i uhapsila jer je utvrđeno da je falsifikat.

- Nismo gubili nadu da će pravda pobediti. Preživeli smo agoniju ali konačno možemo da odahnemo jer verujemo da će sada policija uraditi ono što je trebalo pre 13 godina kao i da će se prevarant naći iza rešeteka na duže staže - kaže Nataša Savić.

Ona je sa bratom Zoranom i sestrom Bojanom sve ove godine pomagala roditeljima da se izbore da sačuvaju svoj dom.

Zoran Savić / Foto: D. Alihodžić

- Ovo je početak jer znamo da je mnogo prevarenih koji se nisu usuđivali da krenu u bitku kao mi. Bili smo najuporniji. Znali smo da su pravda i pravo na našoj strani - veli Nataša.

Savići ne kriju da žele što pre da zaborave sve što ih je snašlo, ali su spremni da pruže pomoć pravosudnim organima jer imaju veliko iskustvo sa Ranđelovićem.

- Otac je bio prosvetni radnik u Gnjilanu, a mi smo sa majkom živeli u Vranju. U kući u Nišu niko nije živeo pa je mama odlučila da je izda. Napravila je ugovor sa agencijom izvesnog Dragana Ranđelovića i sve je bilo idealno prva dva meseca, plaćao je kiriju i račune. Onda se dogodio obrt o kome nismo sanjali ni u najgoroj noćnoj mori. Naš podstanar je prestao da plaća jer je završio u zatvoru. Sačekali smo da istekne ugovor i uz svedoke popisali njegove stvari pošto smo hteli da oslobodimo kuću. Na ime dugovanja zadržali smo umetničke slike - priča Zoran Savić.

Podstanar ih je najpre tužio da je Sunčana ukrala 55.000 evra, a kada je izgubio spor tužio je da je pozajmila od njega 5.000 evra što je posle sudskog procesa došlo do više desetina hiljada evra.

Dragan Ranđelovoić / Foto D. Alihodžić

- U međuvremenu ju je tužio za sve i svašta tako da smo samo za advokate i troškove potrošili 10.000 evra koje nemamo od koga da naplatimo jer su izvršitelji utvrdili da on nema nikakvu pokretnu i nepokretnu imovinu i da na 11 računa u bankama nema ni dinara. Usledio je veći šok kada je sud u ponovnom postupku presudio da je moja majka pozajmila pare i sada mi zbog toga gubimo kuću. Iz aviona se vidi da je priznanica falsifikat jer je sudski veštak grafolog Lazar Cvejić to izjavio u svom veštačenju da bi pod čudnim okolnostima usmenim svedočenjeom to negirao - priseća se Zoran.

OŠTEĆENI DA SE JAVE POLICIJI

RANĐELOVIĆ je uporno ponavljao da je pravda na njegovoj strani, da je prevaren i da ima izvršno rešenje da su mu Savići dužni 55.000 evra. Međutim, osim što je lažirao potpis i priznanicu, on se sumnjiči i za lažni iskaz u sudu.

- Sumnja se da je u parničnom postupku koji je vodio pred nadležnim sudom sa Sunčanom Savić, dao lažan iskaz o verodostojnosti priznanice - kažu u policiji i navode da se sumnja da ima više prevarenih građana, pa pozivaju oštećene koji prepoznaju muškarca sa fotografije da se jave Policijskoj upravi u Nišu, putem telefona 018/192 i 018/503-238

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)