MOJA PRIZNANICA NIJE FALSIFIKAT: Dragan Ranđelović iz Niša odgovara na optužbe porodice Savić oko duga

D. Alihodžić

20. 04. 2021. u 11:14

Dragan Ranđelović iz Niša tvrdi da je oko naplate potraživanja od dužnika Sunčane Savić sve urađeno po zakonu i da druga strana koristi priliku da ovu temu politizuje. On odbacuje optužbe da je kao podstanar ostao dužan kiriju, već tvrdi da je on oštećen.

МОЈА ПРИЗНАНИЦА НИЈЕ ФАЛСИФИКАТ: Драган Ранђеловић из Ниша одговара на оптужбе породице Савић око дуга

Dragan Ranđelović / Foto D. Alihodžić

Kako su "Novosti" već pisale, petočlanoj porodici Savić preti oduzimanje kuće zbog neizmirenog duga od 55.000 evra prema Draganu Ranđeloviću, kome su pre 13 godina izdali kuću od 100 kvadrata u centru Niša.

- Sunčana Savić je ugovor o zakupu potpisala sa agencijom čiji sam ja bio vlasnik. Voleo bih da se nas dvoje pogledamo u oči i iskreno pojasnimo šta se dešavalo, jer ja tu porodicu nisam oštetio ni za dinar, a koliko su oni bili fer prema meni svedoči sudska presuda koja je pravosnažna i izvršna. Jednostavno, duguju mi novac koji moraju da mi vrate jer ih obavezuje zakon. Ne tražim da budu iseljeni, jer meni ne treba njihova kuća, već samo ono što je moje - kategoričan je Ranđelović.

Tvrdi da Savići poseduju i druge nekretnine i da se u svakom slučaju ne bi našli na ulici.

- Ne znam koliko je porodica upoznata sa svim detaljima naše saradnje, ali odgovorno tvrdim da niko ne bi tolerisao podstanara koji posle dva meseca prestane da plaća kiriju. Prvo, bilo je zatečenih dugovanja za komunalije koje sam namirio, i to u dogovoru sa Sunčanom koju jedino poznajem. Ostale članove porodice nikada nisam upoznao. Prve dve kirije uplaćene su na njen tekući račun, a onda je sama tražila da joj se nadalje novac daje "na ruke", jer će izgubiti statuse i privilegije koje ima kao raseljeno lice - kaže Ranđelović.

On priznaje da je izgubio jedan spor sa Sunčanom koji se odnosi na zakup kuće u Novosadskoj ulici i da je im je na ime sudskih troškova preko izvršitelja isplatio 40.000 dinara. Time se njihov "odnos" nije okončano, jer je onda on nju tužio da mu duguje 55.000 evra. Upravo zbog tog duga i strepe da će izgubiti kuću.

- Nepošteno je da se pozivaju da je priznanica falsifikat i to tek kada su po drugi put izgubili spor. Inače, tužilaštvo je odustalo da me krivično goni po tom osnovu, a i sama Sunčana je to učinila - pojašnjava Ranđelović i dodaje da sa Sunčanom bio u "dobrim poslovnim odnosima" i da je to razlog zašto joj je pozajmio toliki novac. - Trebalo je da konkurišem kod međunarodnih donatora za jedan projekat, ali nisam imao nekretninu na svoje ime i zato sam unapred Sunčani isplatio kiriju kao garanciju da će biti partner u projektu - navodi Ranđelović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)