ZABRANJENA IM KOMUNIKACIJA SA SVEDOCIMA: Osumnjičeni za zloupotrebu položaja pušteni da se brane sa slobode

LJ. P.

18. 06. 2021. u 11:42

OSUMNJIČENIMA da su zloupotrebom položaja protivpravno prisvojili više od 88,8 miliona dinara na štetu kancelarije jednog javnog izvršitelja, posle saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, sudija za prethodni postupak nije odredio pritvor.

ЗАБРАЊЕНА ИМ КОМУНИКАЦИЈА СА СВЕДОЦИМА: Осумњичени за злоупотребу положаја  пуштени да се бране са слободе

Foto Depositphotos

NJima je dozvoljeno da se u daljem postupku brane sa slobode, a kako saznajemo, izrečena im je mera zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima.

Zbog sumnje da su počinili pomenuto krivično delo bili su uhapšeni LJ.M. (63), pomoćnik oštećenog izvršitelja, V.V. (45), faktički odgovorno lice u kancelariji tog izvršitelja i odgovorno lice preduzeća „Poslovna logistika“, „Sektor PP“ i „Kolektor sektor“, kao i V.J. (57), odgovorno lice „Poslovna logistika“ i „Sektor PP“.

Takođe su, kako je saopštio MUP, uhapšeni i O.V. (55), faktički knjigovođa oštećenog izvršitelja i odgovorno lice radnji „Vezirica“ i „Vezirica vez“, I.R. (47), poslovni sekretar kancelarije izvršitelja, i M.R. (41), knjigovođa izvršitelja i odgovorno lice firme „SMS knjigovodstvo“.

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je LJ. M., od 1. decembra 2012. do sredine februara 2016. godine, zloupotrebio službeni položaj pomoćnika javnog izvršitelja, kako bi zajedno sa ostalim osumnjičenima, koji se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, stekao protivpravnu imovinsku korist.

Oni se terete da su faktički fakturisali usluge obrade predmeta u postupcima izvršenja koje je vodila kancelarija oštećenog preko preduzeća u kojima su osumnjičeni odgovorna lica i na taj način prisvojili 69.089.082 dinara.

M.R. je, kako se sumnja, od oštećenog izvršitelja za fiktivne usluge knjigovodstvene agencije u kojoj je bila odgovorno lice, naplatila 7.820.786 dinara.

LJ.M. se, takođe, tereti da je naložio isplatu dnevnica za šestoro zaposlenih u kancelariji izvršitelja i na taj način prisvojio 4.177.327 dinara, kao i da je sebi i I. R. neosnovano povećao platu i prisvojio 3.795.088 dinara.

V.V. je, kako se sumnja, nabavio teretno vozilo u ime kancelarije, koje je koristio u privatne svrhe, a potom prodao i prisvojio 3.966.229 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)