LOŠE VREME POKVARILO CVETANJE TISE: Zaljubljeni insekt se nije pojavio, ali plamen ljubavi i lepih želja nije izostao (FOTO)

B. GRUJIĆ

11. 06. 2022. u 17:14

TRADICIONALNA manifestacija "Kad Tisa cveta", u čast romantičnog ljubavnog plesa, insekta po imenu Tiski cvet, u petak 10. juna, nije imala svoj puni plam, jer se insekt koji tri godine živi u rečnom mulju, zbog lošeg vremena, nije pojavio.

ЛОШЕ ВРЕМЕ ПОКВАРИЛО ЦВЕТАЊЕ ТИСЕ: Заљубљени инсект се није појавио,  али пламен љубави и лепих жеља није изостао (ФОТО)

Foto: B. Grujić

- To se desi ili ne, eto prvog dana manifestacije se nije pojavio, ostaje da ga čekamo u subotu ili nedelju - kaže Nevena Subotić, iz organizacionog odbora manifestije, uz poruku da plamen ljubavi, u Novom Bečeju nije izostao i da su se svi koji su došli u Novi Bečej, lepo proveli uz svirku uličnih svirača, brojnih gostujućih bendova i naravno puštajući upaljene svećice u pitomu Tisu.

- Hiljadu želja i ljubavnih poruka, jezdilo je pitomom Tisom i snažnim obeliskom paralo noć, a upaljene sveće u obliku srca obasjavale su put svakoj iskrenoj želji, pa i ovoj mojoj - poručila je Olivera, Perić iz Novog Bečeja.

Erika iz Mužlje kod Zrenjanina, Sanja iz Kikinde, Miloš iz Novog Miloševa, uz tihi huk vetra, poželeli su dostojanstven put upaljenim svećicama koje su pustili u Tisu.

Moderna bajka, o ljubavi i  zrncima iskrenosti, vere i nade,  pod plaštom iskrenih želja, kada Tisa cveta, nastavlja se tokom vikenda, u nadi da će se cvet ipak pojaviti, obgrliti površinu Tise i otplesati svoj zanosni valcer.

Novi Bečej ovih dana i noći, kada Tisa cveta, okupan je idiličnim ljuljanjem talasa, dok barka ljubavnog zanosa, ušuškano plovi osmesima zadovoljnih posetilaca koji uživaju u romantičnim šetnjama kejom pored Tise, vožnji idiličnim barkama tiskih alasa, koji čekaju cvet da se pojavi i usmeravaju put, hiljadama upaljenih svećica.



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a