SITUACIJA STAVLJENA POD KONTROLU: Počelo povlačenje mirovnjaka ODKB iz Kazahstana (FOTO)

Tanjug

13. 01. 2022. u 10:55

VOJNE snage Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), predvođene Rusijom, počele su danas da se povlače iz Kazahstana nakon jednonedeljnog boravka koji je za cilj imao smirivanje tenzija nakon najvećih nemira koji su izbili u postsovjetskoj eri u toj zemlji.

СИТУАЦИЈА СТАВЉЕНА ПОД КОНТРОЛУ: Почело повлачење мировњака ОДКБ из Казахстана (ФОТО)

Foto: Vladimir Tretyakov/NUR.KZ via AP

Tokom nekoliko dana nasilja bilo je poginulih i povređenih, a predsednik Kasim-Džomart Tokajev se obratio ODKB-u za pomoć, pa su mirovnjaci upućeni u Kazahstan.


Posle nemira, Tokajev je smenio neke bezbednosne zvaničnike, koji su kasnije optuženi za izdaju.

Ove nedelje su vlasti saopštile da se situacija stabilizovala i da je završena, kako su naveli, "antiteroristička operacija" u većem delu zemlje, kao i u najvećem gradu Almatiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)