SRBIJA ULAŽE 1,5 MILIONA EVRA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST: Mihajlović na konferenciji "Svet u 2021."

J. Su.

15. 12. 2020. u 12:24

MORAMO se mnogo više okrenuti ekologiji, dati mogućnost našim građanima da povećaju energetsku efikasnost, kako bismo smanjili potrošnju energije.

СРБИЈА УЛАЖЕ 1,5 МИЛИОНА ЕВРА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ: Михајловић на конференцији Свет у 2021.

Foto Tanjug

Energija koju proizvedemo mora da bude sve više zelena, i da napravimo planove kako ćemo korak po korak smanjivati proizvodnju energije iz uglja, koji je niskokaloričan, a proizvodi najviše zagađenje životne sredine.

Ovo je izjavila ministarka energetike Zorana Mihajlović, govoreći na otvaranju konferencije "Svet u 2021.". Ministarka je naglasila da rudarstvo i energetiku očekuju velike promene, koje se dešavaju i u svetu, a koje neće zaobići ni Srbiju kao malu zemlju sa važnim geostrateškim položajem.

- Sledeće godine biće uloženo oko 1,5 milijardi evra u energetsku efikasnost i smanjenje zagađenja - kazala je Mihajlović. - Srbija će u budućnosti koristi više biomasu investirati u postrojenja koja će biti mnogo više energetski efikasna. U svetu se emituje blizu 30 milijardi tona ugljen-diskosida, što kad bi se zamrzla na -80 stvorilo bi planinu visoku jedan kilometar i prečnika 20 kilometara. To je svet uradio sebi. U Srbiji, emituje se više od 350.000 tona ugljen-dioksida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!