PANDEMIJA je gotovo "ubila" turizam u čitavom svetu, pa i u Srbiji. U našoj zemlji najgore su prošli gradovi kao destinacije, jer se u njima beleži pad gostiju i do 97 odsto.

Pavle Andjelic

15.07.2020. 14:50

Zar je moguce da treba pomoc za velike agencije.Pa one su uzele u napred veliki novac i treba da vracaju tek 2022.Zar mi neznamo kako oni rade sa Grcim i Turcima .To su price da su novac prebacile partnerima u inostranstvu.Mislim da je ova uredba steta za male agencije a korist za velike agencije.

Nensi

16.07.2020. 00:46

Da, naravno da treba. Shvatite da nikakvog priliva i poslovanja agencije nisu imale od marta meseca, a sve imaju kako zaposlene tako i poreze i doprinose za njih. Velike agencije nisu cak ni uzimale subvencije ili su ih vratile jer im se vise isplati da otpuste po 20 radnika nego drzava da ih ucenjuje za crkvicu koja im ni delimično ne rešava problem. Kao neko ko radi u ovoj struci, ukoliko krenu bankroti samo ce povlaciti jedni druge od agencija, preko prevoznika do hotelijera i osuguravajucih kuca.... A da Vas novac je u inostranstvu jer je plaćen pre marta i po ranom bookingu je prebačen, subvencije i Uredbu je Vlada i izdala iz tog razloga jer je to vrlo dokazivo papiroloski. Tako da ne brinite ne koriste nase agencije Vas novac.

Jasmina

17.07.2020. 08:58

Podrška turističkom sektoru sa izuzetkom turističkih agencija. Putnici ih beskamatno kreditiraju do 2022. godine. Za neke aranžmane su nudili potvrde o zamenskom putovanju putnicima koji nisu želeli da putuju, a onda su te iste aranžmane ponovo prodali. Nije im palo na pamet da od novca koji su dobili, vrate dug putnicima. Ako su novac za smeštaj uplatili partnerima u inostranstvu, šta je sa novcem uplaćenim za autobuski prevoz? Sigurno ga nisu uplatili prevoznicima tri meseca unapred. Turističke agencije uz pomoć YUTA: organizovani lopovluk!