Fond za razvoj odobrio još 52 zahteva za kredite: Privrednicima pozajmica od 235 miliona, bespovratno 6,7 miliona

Novosti Online / E.B.T.

09. 07. 2020. u 12:42

FOND za razvoj odobrio je ukupno 52 zahteva za kredite u iznosu od 235,3 miliona dinara kao i 6,7 miliona dinara bespovratnih sredstava. Kredite za likvidnost, finansijsku podršku za rad preduzeća i preduzetnika u uslovima izazvanim pandemijom virusa korona, čija je vrednost 169,5 miliona dinara, dobilo je 35 privrednika, objavio je Fond na svom sajtu.

Фонд за развој одобрио још 52 захтева за кредите: Привредницима позајмица од 235 милиона, бесповратно 6,7 милиона

Foto: Novosti arhiva

Za devet firmi koje se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem, odobrena su sredstva u iznosu od 50,2 miliona dinara. Startap kredite za razvoja preduzetništva dobilo je osam preduzeća, a njihova vrednost je 15.6 miliona dinara. Odobreno je i 6,7 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Odbijeno je 12 zahteva za likvidnost za pravna lica i preduzetnike, dva za likvidnost za privredne subjekte koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem, kao i jedan zahtev za investicione kredite i pet za startap pozajmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba