KONKURS MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE: Prijave za podsticaje u stočarstvu

G. V.

02. 04. 2024. u 14:07

JAVNI poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi za 2024. otvoren je do 11. aprila, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Zahtevi se podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji, posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje.

КОНКУРС МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ: Пријаве за подстицаје у сточарству

Umesto na brojnost stada ulažu u njegov kvalitet, Foto Privatna arhiva

Pravo na subvencije ostvaruje nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.

Ukupno raspoloživa sredstva po ovom javnom pozivu su 5,250 milijardi dinara, a iznos podsticaja po grlu u tovu je 22.000 dinara za junad, po 3.000 dinara za jagnjad i jarad i 1.500 dinara za svinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DOK SVETSKI DUG RASTE, NAŠ PADA Mali poručio: Srbija je svetski rekorder po rastu BDP-a