TRŽIŠTE JOŠ UVEK NESTABILNO: Vlada produžila ograničenje cena derivata nafte, evo i do kada

Tanjug

25. 01. 2024. u 17:38

VLADA Srbije usvojila je današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte za evrodizel i evropremijum BNB 95, koja će važiti do sledećeg petka, odnosno do 2. februara 2024. godine, saopštila je Vlada Srbije.

ТРЖИШТЕ ЈОШ УВЕК НЕСТАБИЛНО: Влада продужила ограничење цена деривата нафте, ево и до када

Foto AP

Uredba je doneta u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, imajući u vidu da je tržište još uvek nestabilno. Zbog toga je, kako se napominje, bilo neophodno da se produži period važenja ograničenja cena.

U skladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte za period od nedelju dana, navelo ranije Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Pored toga, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, o tome se obaveštavaju privredni subjekti, koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava.

Na taj način utvrđeno je da su pomenuti subjekti dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

BONUS VIDEO: MONAŠKU ZAKLETVU DALA SAM AMFILOHIJU: "Novosti" u manastiru u Donjem Detlaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama