TRŽIŠTE JOŠ UVEK NESTABILNO: Vlada produžila ograničenje cena derivata nafte, evo i do kada

Tanjug

25. 01. 2024. u 17:38

VLADA Srbije usvojila je današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte za evrodizel i evropremijum BNB 95, koja će važiti do sledećeg petka, odnosno do 2. februara 2024. godine, saopštila je Vlada Srbije.

ТРЖИШТЕ ЈОШ УВЕК НЕСТАБИЛНО: Влада продужила ограничење цена деривата нафте, ево и до када

Foto AP

Uredba je doneta u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, imajući u vidu da je tržište još uvek nestabilno. Zbog toga je, kako se napominje, bilo neophodno da se produži period važenja ograničenja cena.

U skladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte za period od nedelju dana, navelo ranije Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Pored toga, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, o tome se obaveštavaju privredni subjekti, koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava.

Na taj način utvrđeno je da su pomenuti subjekti dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

BONUS VIDEO: MONAŠKU ZAKLETVU DALA SAM AMFILOHIJU: "Novosti" u manastiru u Donjem Detlaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu