ULAGANJA MINISTARSTVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE U NAREDNE ČETIRI GODINE: Za kanalizaciju 700 miliona evra

G. V.

24. 01. 2024. u 11:49

MINISTARSTVO zaštite životne sredine će do 2027. godine izdvojiti više od 700 miliona evra za izgradnju kanalizacija i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a oko 300 miliona evra za regionalne reciklažne centre. U četvorogodišnjem planu je da se izgradi 1.108 kilometara odgovarajuće infrastrukture.

УЛАГАЊА МИНИСТАРСТВА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У НАРЕДНЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ: За канализацију 700 милиона евра

foto Z. R.

Kako je navela resorna ministarka Irena Vujović, njen tim trudiće se svim snagama da poboljša kvalitet vazduha u Republici Srbiji.

- Mi već sada imamo radove na terenu i rekli smo da će u 35 jedinica lokalne samouprave postrojenja biti kompletirana - podsetila je Vujovićeva. - To znači da ćemo imati izgrađeno postrojenje, ali i 80 odsto kanalizacije, to je evropski standard.

Ministarka je ukazala da će regionalni centar za preradu otpada Kalenić u opštini Ub biti najveći u Srbiji, kao i da će pokrivati 500.000 stanovnika i 15 jedinica lokalne samouprave. Očekuje se i izgradnja pratećih elemenata regionalnih centara u Pirotu, Užicu i Sremskoj Mitrovici. U više od 200 javnih institucija u narednom periodu biće zamenjeni kotlovi. Trenutno je u toku konkurs na koji gradovi mogu da se prijave, a za zamenu kotlova izdvojeno je 800 miliona dinara ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)